Speltips Danmark – Kina 22/7: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 21 juli 2023

Viktiga poäng står på spel när Danmark och Kina gör upp i den första omgången av gruppspelet i VM 2023. Matchen spelas lördag den 22 juli i Perth med avspark kl 14:00 svensk tid.

Danmark – Kina

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Danmark och Kina tillhör samma grupp som England och Haiti i damernas VM i fotboll. De regerande Europa-mästarna England gäller som en av huvudfavoriterna i hela turneringen medan förväntningarna på Haiti är väldigt lågt ställda. Det innebär att det här mötet mellan Danmark och Kina kan bli direkt avgörande i kampen om avancemang.

Danmark är Fifa-rankade som nummer 13 i världen och gör nu sitt första VM sedan 2007. Detta sedan man vunnit sin kvalgrupp utan att tappa en enda poäng. Motståndet var dock inte det tuffaste där Bosnien-Hercegovina slutade tvåa i gruppen.

Förra sommarens EM blev dock ingen succé, men här var det fråga om betydligt tuffare motstånd. Förlusterna mot Tyskland och Spanien i gruppspelet gjorde att man slutade trea i gruppen före Finland som man besegrade.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett starkt kollektiv

Kina är rankade som nummer 14, precis efter Danmark, men det är nu ett tag sedan man var ett landslag att räkna med på högsta nivå. Det var därför en skräll att man lyckades vinna Asian Cup förra året. I finalen besegrade man då Sydkorea och det gav dem också en biljett till detta VM.

Under 2023 har Kina spelat en rad träningsmatcher mot europeiskt motstånd. Bland annat föll man mot Sverige med 4-1 i februari. Man har också spelat 0-0 mot Schweiz samt förlorat med 3-0 mot Spanien.

Det mesta talar för att Danmark och Kina gör upp om andraplatsen, men det är ganska klar fördel de förstnämnda. Hos spelbolagen gäller danskorna som favoriter inför den här matchen till omkring 1.65 gånger insatsen.

Med storstjärnan Pernille Harder i spetsen är Danmark det individuellt skickligare laget. Samtidigt visade Kina i Asian Cup att man är ett starkt kollektiv som trivs med att slå ur underläge.

Det mesta talar för att Danmark drar det längsta strået här, men det är sällan allt stämmer i en premiär där man förväntas föra spelet och vinna matchen. Det har vi, om inte annat, sett prov på redan i den här turneringen. Jag tror att Kina kommer hålla ihop det och mitt spel blir att det görs under 2.5 mål totalt till 1.79 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.79
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 14:00, lördag 22 juli 2023
TV:  viaplay logo
Stream: