Speltips, Danmark – Sverige 17/11: Hörnfokus i returen

Spelbloggare Publicerat: 16 november 2015

Spelvärde deluxe är hittat på hörnmarknaden till returmatchen mellan Danmark och Sverige på Parken. Till 2,15 x insatsen investerar vi polletterna…

Det var en solid, svensk insats vi fick skåda på Friends Arena. Helt oväntat – jag hade i alla fall inte sett tendenserna tidigare. Två snabba mål i mittenperioden av matchen betydde att hade ett rejält försprång, men i och med Nicolai Jörgensens reduceringsbalja tio minuter från slutet känns det helt öppet.

Mest förvånade var kanske att Erik Hamrén och hans manskap hade en – plan. Och att denna följdes till punkt och pricka. Det var ett direkt, smart presspel över hela banan som satte käppar i hjulen för Danmark när de försökte ställa om till anfall. Framåt slutet verkade det som om bensinen var närmast slut, men var inte mindre än logiskt efter den arbetsprestationen.

Öppet, ja – men visst är det så att Sverige innehar favoritskapet. Marknaden över de som ska avancera vidare från playoffet står i 2,50-1,60 – vi klippte Danmark till dubbelt inför match nummer ett och får hålla tummarna för att de klarar av att vända på pannkakan. Eller ja, det blir förstås lite dubbla känslor. Win-win, liksom.

Hörnspelet intresserar

Danmark hade faktiskt hela 60% av bollinnehavet på Friends Arena, men mycket av tiden förbrukades till att skicka runt bollen på mittfältet, när Sverige effektivt städade bort ytor med sitt aktiva försvarsspel.

Räknar med att Sverige blir klart mer tillbakapressat nu. Danmark jagar ur underläge från start och rollerna av vilka som ska vara spelförande blir såklart förstärkta när matchen spelas på Parken, där Danmark är starka.

Dessutom stärks värden av att få tillbaka nyckelspelaren Michael Krohn-Dehli, spelandes i spanska Sevilla. Från den svenska backlinjen är Mikael Antonsson helt säkert out och Martin Olsson osäker för spel. Möjligt att Danmark i och med detta väljer att försöker såra motståndet lite extra på högerflanken?

5-4 ”vann” Danmark hörnorna med på Friends Arena. Nu har man alla möjligheter att skapa ännu fler. Att deras hörnlina är på 5,5 förvånar inte, men att underspelet är favorit – det förvånar. 2,15 x pengarna betalar överspelet hos Betsson och det måste investeras i. Bet365 erbjuder exempelvis sämre betalt när linan är upp-pushad ett heltal.

Speltips:

Speltips: Danmark över 5,5 hörnor
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 17/11
TV:  kanalfem logo (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Danmark 2,20 williamhill logo
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Sverige 3,60 ladbrokes logo
Över 2,5 mål 2,30 expekt logo
Under 2,5 mål 1,68 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: