Speltips Degerfors – AIK 20/5: I motvind

Martin Efvergren Publicerat: 20 maj 2023

Två lag i motvind gör upp då Degerfors IF gästas av AIK i den nionde omgången av allsvenskan. Matchen spelas lördag den 20 maj 2023 med avspark kl 15:00 på Stora Valla.

Degerfors – AIK

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Degerfors stod inledningsvis för bra prestationer med hemmasegrarna mot Halmstad och Degerfors som de stora utropstecknen. Därefter har man delvis fallit samman och tappat den grundtrygghet som man tidigare hade.

Degerfors har en historia av att kunna sjunka ganska djupt och det upprepade sig i bortamötet mot IFK Göteborg. Där tappade man konceptet och föll med 6-0, vilket man inte såg komma då man stått för en mycket solid insats i 2-1-segern mot Djurgården dessförinnan.

Därefter höll man ihop det bättre men föll ändå med 2-0 hemma mot IFK Norrköping. Förra helgen var det så dags för en ny storförlust då man blev överkörda med 6-1 borta mot BK Häcken.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vacklande självförtroende

Efter åtta spelade matcher står Degerfors på sex poäng. Lika få poäng har topptippade AIK skrapat ihop och för deras del är det förstås en än större besvikelse.

Andreas Brännström har fått en riktigt tuff start på sitt nya jobb där ljusglimtarna har varit få. Bortsett från derbysegern mot Hammarby så har det, i stora delar, sett krampaktigt och otajmat ut framåt och ofta tveksamt och icke-resolut ut bakåt.

Ser vi till de fyra senaste matcherna så har man i alla fall fått med sig tre kryss och en förlust borta mot Malmö FF. I måndagens ångestmöte hemma mot IFK Göteborg stod AIK på hälarna inledningsvis, men kunde sedan höja successivt. Med en 2-1-ledning en bit in i den andra halvleken såg man ut att ha ganska bra kontroll. Men efter tveksamt agerande i eget straffområde kunde Blåvitt kvittera till 2-2, vilket blev slutresultatet.

Vi har nu att göra med två lag med vacklande självförtroende. För Degerfors del handlar det främst om att hitta tillbaka till sin defensiva organisation medan det för AIK mest handlar om att hitta sin identitet i det offensiv spelet.

Förutsättningarna gör att jag tror på en mer tillknäppt och mindre välspelad tillställning. Degerfors är något oberäknelig, men ofta höjer man sig mot toppmotstånd hemma på Stora Valla. AIK:s individuella kvalitet gör ändå att jag tror att de kommer åka hem med minst en poäng. Mitt spel blir X2 samt att det görs under 3.5 mål till 1.75 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 3.5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00, lördag 20 maj
TV: 
Stream:  Discovery+