Speltips Degerfors – BP 29/7: Knapp fördel gästerna

Martin Efvergren Publicerat: 29 juli 2023

Det är jämna förutsättningar när Degerfors IF tar emot BP i lördagens omgång av Allsvenskan. Matchen spelas den 29 juli 2023 med avspark kl 17:30 på Stora Valla.

Degerfors – BP

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Läget börjar bli allt mer pressat för Degerfors IF då man endast har vunnit en av sina åtta senste matcher i allsvenskan. Den segern kom mot just BP och nu gäller det att försöka upprepa den bedriften. Totalt har man spelat ihop 14 poäng på 17 matcher, vilket ger att man för tillfället ligger på negativ kvalplats.

Efter sommaruppehållet har Degerfors spelat fyra matcher av vilka man har förlorat tre. I söndags stod man för en gedigen laginsats i bortamötet mot IFK Norrköping, men det slutade blytungt då hemmalaget satte matchens enda mål på tilläggstid. I omgången dessförinnan stod man för en klart sämre prestation då man föll med 3-0 hemma mot Sirius.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kämpigt läge för Degerfors

BP var vårens kanske främsta positiva överraskning i allsvenskan. Ett tag var man då bottentippad nykomling bäst i Stockholm. Efter uppehållet har man dock haft det tuffare att få med sig poängen och för närvarande är både Djurgården och Hammarby före i tabellen. Totalt har BP tagit 22 poäng på 16 spelade matcher.

Efter att ha förlorat tre raka matcher efter spelledigheten kunde BP emellertid studsa tillbaka och besegra just Hammarby. En solid insats gav en 1-0-seger hemma på Grimsta. Framförallt var det en klart bättre defensiv insats jämfört med matchen innan då man föll med 4-2 mot Häcken. Och detta trots att man lyckades utjämna till 2-2 i den 89:e minuten på Bravida Arena.

Degerfors och BP möttes så sent som för tre veckor sedan på Grimsta och det blev då ett resultat som inte riktigt speglade matchbilden. BP hade då ledningen med 1-0 fram till den 82:e minuten. Sedan måste man säga att BP:s talangfulle keeper Filip Sidklev kastar in två bollar som ger Degerfors segern med 2-1.

Sidlklev vilades i matchen mot Hammarby senast och Lukas Hägg-Johansson klev då in och höll nollan. Han lär nog vakta kassan även i den här matchen där jag tror att BP har goda möjligheter. De var spelmässigt det bättre laget när de senast mötte Degerfors och de lär vara revanschsugna efter den snöpliga förlusten.

Degerfors är visserligen klart bättre hemma på Stora Valla, men totalt sett har man varit betydligt mer instabila än BP. Senast mot Norrköping fick man bättre ordning på sin defensiva struktur, men det räckte ändå inte till poäng vilket förstås är tufft mentalt.

Hos spelbolagen är det i princip helt jämnt mellan lagen då båda ger cirka 2.65 som vinnare. Som jag ser det är det dock fördel BP och mitt spel blir X2 samt att det görs under 3.5 mål totalt till 2.20 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 3.5 mål
Odds: 2.20
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:30, lördag 29 juli 2023
TV:  Discovery+
Stream: