Speltips Degerfors – Elfsborg 22/4: Knapp fördel gästerna

Martin Efvergren Publicerat: 22 april 2023

Degerfors IF gästas av IF Elfsborg i den fjärde omgången av allsvenskan. Matchen spelas lördag den 22 april 2023 med avspark kl 17:30 på Stora Valla.

Degerfors – Elfsborg

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Degerfors gör nu sin tredje raka säsong i allsvenskan och förutsättningar är ungefär de samma som tidigare. Allt handlar om att ta tillräckligt många poäng för att hänga kvar och några högre förväntningar än så är det nog få som har.

Förra säsongen inledde Degerfors svagt, men kom riktigt starkt mot slutet och kunde säkra det allsvenska kontraktet i den sista omgången. I jämförelse med den våren så har det sett bättre ut i år.

I premiären gjorde man en, i stora delar, ganska bra match borta mot Hammarby. Därefter tog man en övertygande 3-1-seger mot Halmstad i sin hittills enda hemmamatch. Förra helgen fick man det sedan tuffare då man föll med 2-0 borta mot ett försvarsstarkt Mjällby.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett solidare Elfsborg

IF Elfsborg avslutade, precis som Degerfors, förra säsongen på ett imponerande sätt. Det gav en slutlig sjätte plats och nu är ambitionen att hålla en högre nivå genom hela säsongen.

Det började dock illa då man föll med 2-0 hemma mot Häcken i premiären för att sedan gå mållösa i bortamötet mot Varberg. Den matchen förstördes av ett mycket blåsigt väder och trots många chanser för Borås-laget slutade det 0-0.

I lördags kom så den berömda ketchup-effekten då man körde över BP på Borås Arena. Alexander Bernhardsson gjorde då tre av målen när Elfsborg vann med hela 5-0.

Stora siffror blev det även när Elfsborg och Degerfors senast möttes på Stora Valla. De förstnämnda stod då för en väldigt fin insats som gav en 6-0-seger i maj förra året. Höstens möte i Borås blev desto jämnare och slutade 1-1. Lagen möttes även i en träningsmatch för en månad sedan och även den matchen slutade 1-1.

Jimmy Thelins manskap visade gryende form senast och gäller nu om relativt klara favoriter. Degerfors fick det inte att stämma mot Mjällby, men de visade mot Halmstad att de är starka på hemmaplan.

Elfsborg har lagt mycket fokus på att hitta ett stabilare försvarsspel och har nu hållit nollan i de två senaste matcherna. De missade Svenska Cupen och det kan ha varit en bidragande orsak till att man inte nådde upp i nivå i de två inledande matcherna.

På pappret är det här en match som Elfsborg bör ha goda chanser att vinna. Underlaget talar Degerfors fördel men ur Elfsborgs perspektiv lär förutsättningarna i alla fall vara bättre än när man mötte Varberg i stormbyar. Mitt spel blir X2 och att det görs under 3.5 mål totalt till 1.92 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 3.5 mål
Odds: 1.92
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00, lördag 22 april
TV: 
Stream:  Discovery+