Speltips Degerfors – Halmstad 8/4: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 8 april 2023

Degerfors IF tar emot Halmstads BK i den andra omgången av allsvenskan. Matchen spelas lördag den 8 april 2023 med avspark kl 15:00 på Stora Valla.

Degerfors – Halmstad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter en stark avslutning på säsongen klarade Degerfors att säkra det allsvenska kontraktet i höstas. Nu går man in i den här säsongen med målsättningen att, trots begränsade resurser, lyckas med samma bedrift.

I Svenska Cupen kunde man bygga vidare på det man gjorde bra under hösten då man blev betydligt stabilare i sin defensiv. Man besegrade både IFK Luleå och Skövde med 1-0 och i den sista matchen var man nära att skrälla borta mot Malmö FF. Två sena mål av hemmalaget gav dock en 2-1-förlust.

I premiären av allsvenskan väntade en ny tuff uppgift då man inledde borta mot Hammarby. Där stod man för en fin prestation i den första halvleken, men blev därefter lite övermodiga och slarviga i den andra halvleken. Då kunde också Hammarby gå ifrån till en 3-1-seger.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brödrakampen

Anrika Halmstads BK är tillbaka i allsvenskan efter att ha varit nere i superettan och vänt. I premiären hemma på Örjans Vall visade man med besked att man hör hemma i den här serien då man besegrade AIK med 2-1.

Det blev en drömstart för Magnus Haglund och hans manskap då man genomförde en taktiskt, snudd på, perfekt insats. AIK hade det mesta av bollinnehavet, men lyckades aldrig bryta ner ett kompakt HBK. Hemmalaget var vassare och mer direkta i sina anfall och att nyförvärvet Viktor Granath fick öppna sitt målskytte redan i den första matchen är förstås mycket värt för Halmstad.

En intressant match i matchen blir nu den mellan bröderna Granath då HBK:s William och Viktor ställs mot Gustav i Degerfors-försvaret.

Degerfors gäller nu som knappa favoriter och på hemmaplan tror jag att man kommer ta tag i taktpinnen här. Halmstad har nog heller ingenting emot att motståndarna har mer bollinnehav och kan de sätta sin matchplan lika bra som mot AIK bör man kunna få med sig minst en poäng härifrån.

Styrkeförhållandena är jämna och jag räknar med att det här kommer att bli en tät batalj. Precis som på Örjans Vall lär underlaget på Stora Valla vara en aning svårspelat och det gynnar sällan den konstruktiva fotbollen. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.99 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.99
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, lördag 8 april
TV: 
Stream:  Discovery+