Speltips Degerfors – IFK Göteborg 19/8: Bottenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 18 augusti 2023

Viktiga poäng står på spel när Degerfors IF gästas IFK Göteborg i den 20:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas lördag den 19 augusti 2023 med avspark kl 15:00 på Stora Valla.

Degerfors – IFK Göteborg

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

I Degerfors IF saknades det inte erfarenhet när det kommer till att hantera ett pressat tabelläge i bottenskiktet av allsvenskan. För tredje året i rad är utmaningen tuff, men de tycks ha en förmåga att prestera när det krävs som mest.

Det innebär att de brukar vara som bäst under hösten och kanske är man på väg mot en ny sådan formtopp då man kommer till det här mötet med två raka segrar. Förra helgen stod man för en riktig kämpa-insats då man lyckades vinna med 1-0 borta mot Värnamo efter att Diego Campos gjort det avgörande målet på tilläggstid. I omgången dessförinnan avgjorde man också sent då man gästades av BP. De två målen i matchminut 80 och 90 kom efter en period där BP hade dominerat händelserna.

Degerfors står därmed på 20 poäng efter 19 matcher, vilket ger en 13:e plats med fyra poäng ner till nästjumbon IFK Göteborg.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Riskminimering

IFK Göteborg befinner sig alltjämt i ett mycket pressat läge, men två raka hemmasegrar har skänkt hopp. Samtidigt har dock också AIK och Degerfors höjt sig och trots de två vinsterna ligger Blåvitt alltså fortsatt på nedflyttningsplats.

I söndags gästades man av Djurgården och hamnade i ett tidigt underläge. Trots det så fortsatte man att löpa oförtrutet och i slutskedet skulle man komma att få betalt. Kvitteringen av Arbnor Mucolli kom med kvarten kvar och i den 86:e minuten sprang inhopparen Marcus Berg sig fri och prickade in avgörande 2-1.

Nu väntar så en, om möjligt, än viktigare match för IFK Göteborg och man borde komma med en god känsla med tanke på hur det gick när man senast mötte Degerfors. Det mötet på Gamla Ullevi i början av maj slutade med en 6-0-överkörning mot ett Degerfors helt tappade konceptet.

Inför den här matchen är det också IFK Göteborg som gäller som knappa favoriter. Ett rakt spel på gästerna ger omkring 2.40 gånger insatsen.

Jag tror dock inte att man ska dra några större växlar av hur det gick i det senaste mötet mellan de här lagen. Sedan dess har en hel förändringar skett i båda lagen, men framförallt hos IFK Göteborg som bytt både tränare och en knapp handfull spelare.

Den största skillnaden med Degerfors är att de har förbättrat sitt försvarsspel och blivit mer riskminimerande. De har hållit nollan i båda sina senaste matcher där man spelat taktiskt smart. Jag räknar med att de kommer att fortsätta på samma spår här och då kommer det till stora delar vara upp till Blåvitt att föra den här matchen. Och som jag ser det är det inte det här Jens Askou-lagets styrka att luckra upp lågt stående försvar.

Sammantaget gör detta att jag tror på en mer tillknäppt tillställning där inget av lagen kommer att bjuda på några större ytor. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till fina 2.00 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under2.5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, lördag 19 augusti 2023
TV: 
Stream:  Discovery+