Speltips, Degerfors – IFK Värnamo 18/7: Mycket stark favorit

Spelbloggare Publicerat: 17 juli 2015

Degerfors stormar framåt i Superettan och när man får besök av ett Värnamo som radat upp fyra raka förluster får de vårt förtroende under lördagseftermiddagen.

Förra året skiljde det en pinne mellan dem när spelåret summerades – nu är avståndet desto större mellan Degerfors och Värnamo. De förstnämnda är i kalasform och efter tre raka fullpottare innehas tredjeplatsen, vilken innebär kvalspel mot Allsvenskan, strax före sina konkurrenter under.

Värnamo hittas på en annan kvalplats – den mot division 1. Med ynka 14 kammade pinnar på 15 matcher är man på trettondeplats och Utsikten, som är på säker mark, ovan har man sämre målskillnad än. Som alltid i Superettan; det är tätt och jämnt i bottenskiktet av serien – men för att inte bli fastkedjade i botten måste formen hittas snart. Halva serien är trots allt spelad och tabellskikten börjar formas.

Värdens nyförvärv, Emil Johansson, som dragits med skadeproblem under flera år – är redo för spel och kommer ta en plats i startelvan. Det blir en comeback i klubben han företrädde åren 2005 och 2006. Truppsituationen är annars oförändrad.

Inte nåtts av rapporter om Värnamos skadesituation, men det ska inte förändra våra tankar om speltipset som följer – utan kan eventuellt bara stärka övertygelsen i det om spelare saknas.

Allt talar för ettan

Värnamo ska inte behöva vara nere i botten och fajtas, de är bättre än så – men jag har svårt att se deras nedåtgående trend vändas på Stora Valla. Innan uppehållet som varit radades fyra förluster efter varandra upp – två av matcherna mot lag från den undre och två från den övre tabellhalvan.

Katastrofalt usla har man sett ut, och det inte minst på bortaplan där har facit 0-4-4 och med det är ensamma i serien att inte ha vunnit på resande fot. Degerfors har å andra sidan varit oerhört vassa på Stora Valla; vunnit fyra matcher, spelat två oavgjorda och förlorat en. Målskillnaden på dessa: 12-4.

Degerfors visade också stora formbesked innan uppehållet och plockade tre raka vinster, senast med 1-0 borta mot serieledande Jönköping Södra som då åkte på sin första hemmaförlust för säsongen. Ja, det har helt enkelt sett mycket bra ut från DIF:s sida – och man är, i min bok, kanske den största favoriten att plocka kvalplatsen mot Allsvenskan.

Hemma- och formstarkt mot borta- och formsvagt. Ettan köpes till 1,75x hos William Hill, men insatsen hålls nere en bit under medel med tanke på att det nyss varit uppehåll.

Speltips:

Speltips: Degerfors vinner, rak etta
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 18/7
TV / Stream:  tv4sport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Degerfors 1,75 williamhill logo
Oavgjort 4,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Värnamo 4,55 comeon logo
Över 2,5 mål 1,65 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,38 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: