Speltips Degerfors – Malmö FF 23/9: Botten mot toppen

Martin Efvergren Publicerat: 23 september 2023

Nästjumbon Degerfors IF gästas av serieledarna Malmö FF i den 24:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas lördag den 23 september 2023 med avspark kl 15:00 på Stora Valla.

Degerfors – Malmö FF

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Degerfors befinner sig, för tredje hösten i rad, i ett prekärt läge i allsvenskans bottenskikt. Till deras fördel hör att man har rätt ut det hela båda de tidigare gångerna, men det just nu ser det ut att kunna bli en minst lika tuff kamp. Efter 23 spelade omgångar har man tagit 23 poäng. Det ger att man ligger näst sist i tabellen på grund av klart sämre målskillnad än Sirius som också står på 23 poäng.

Ser vi till de sex senaste matcherna så har det blivit tre segrar och tre förluster. Det är en ganska bra utdelning trots allt. Hemma på Stora Valla är man alltjämt starka och senast bar det till en imponerande 1-0-seger mot Häcken. I måndags räckte man dock inte till i bortamötet mot AIK som slutade i en välförtjänt 2-0-seger för hemmalaget.

Allsvenskan närmar sig sin upplösning men många spännande matcher återstår. Vill du hämta en oddsbonus? Läs vår guide!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hyperoffensiv balans

Att Malmö FF besitter den högsta högstanivån i allsvenskan både vad gäller spelarmaterialet och själva utförandet på planen råder det nog ingen tvekan om. Just nu ser också den resultatmässiga trenden i toppstriden god ut, men momentum har svängt många gånger den här säsongen.

Med sju omgångar kvar att spela är det emellertid MFF som har tagit över pole position och det trots att man har tappat poäng i tre av de fem senaste matcherna. Man kommer dock från en fin insats på mardrömsarenan Tele2 mot Hammarby. Henrik Rydström formerade då en hyperoffensiv startelva som gjorde att man kunde ta kommandot och till slut vinna med 3-1.

När Degerfors och Malmö FF senast möttes i somras var det klasskillnad då de sistnämnda vann hemma med 5-0. På Stora Valla torde dock Degerfors ha bättre chanser, men det är MFF som gäller som favoriter till ett odds omkring 1.46 gånger insatsen.

Om Rydström vågade ha en extremt offensiv balans mot Hammarby så lär man inte direkt komma med hängslen och livrem till den här matchen. Något annat än att Malmö FF kommer att dominera matchbilden lär inte vara att förvänta. Samtidigt lär Degerfors kunna få sina omställningslägen. Jag tror därför på en relativt målrik match där jag har svårt att se något annat än att MFF går segrande. Mitt spel blir att Malmö FF vinner samt att det görs över 2.5 mål totalt till 1.92 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö FF & över 2.5 mål
Odds: 1.92
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00, lördag 23 september 2023
TV: 
Stream:  Discovery+