Speltips Degerfors – Värnamo 1/7: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 1 juli 2023

Viktiga poäng står på spel i bottenskiktet då Degerfors IF tar emot IFK Värnamo i återstarten av Allsvenskan. Matchen spelas lördag den 1 juli 2023 med avspark kl 15:00 på Stora Valla.

Degerfors – Värnamo

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Degerfors kan se tillbaka på en vår där man tagit tillräckligt många poäng för att hålla sig ovanför nedflyttningsplats, men där dalarna också har varit oroväckande djupa. På sina 13 spelade matcher har man tagit 11 poäng, vilket ger en 13:e plats i allsvenskan inför återstarten efter sommaruppehållet.

Degerfors kan i alla fall vara väldigt nöjda med vad man har presterat hemma på Stora Valla. Där har man nämligen tagit samtliga sina 11 poäng. Bortaspelet har med andra varit desto svagare med ett par rejäla bottennapp där det runnit iväg rejält resultatmässigt.

Innan uppehållet förlorade man två raka bortamatcher mot Malmö FF och Kalmar FF. På hemmaplan kryssade man i sina två senaste mot Hammarby och Varberg.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmastarka Degerfors

IFK Värnamo är en poäng bättre än Degerfors och placerar sig på 12:e plats i allsvenskan. Men de har då en match mindre spelad än Degerfors.

Den stora frågan inför säsongen var vem som skulle föra målen för Värnamo sedan man tappat Marcus Antonsson. Den frågan hänger fortfarande i luften då just spetsen framåt har varit en akilleshäl så här långt.

Spelmässigt är Kim Hellbergs bygge gediget, men då man endast gjort tio mål framåt är man indragna i en bottenstrid där AIK och IFK Göteborg bör ha kapacitet att höja sig.

Poängmässigt är det alltså jämnt mellan de här lagen och det är det även oddsmässigt inför den här matchen. Degerfors gäller emellertid som knappa favoriter till ett odds omkring 2.40.

Degerfors och Värnamo möttes senast i höstas på Stora Valla och det slutade då mållöst. När de nu möts igen är Degerfors seriens målgladaste lag med ett snitt på 3.69 mål per match medan Värnamo är ett av de målsnålaste lagen.

Totalt sett är Värnamo, i mitt tycke, ett mer gediget lag, men Degerfors är hemmastarka. Anledningen till Degerfors höga målsnitt är att de har släppt in totalt hela 34, vilket är överlägset sämst i serien. På hemmaplan har de dock varit betydligt mer solida och det gör att jag lutar åt att det här, precis som i höstas, kan bli en tät och målsnål tillställning. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.94 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.94
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, lördag 1 juli 2023
TV: 
Stream:  Discovery+