Speltips, Derby – Blackburn 24/2: Vi plockar ut ett 1×2-tecken

Spelbloggare Publicerat: 24 februari 2016

Ljuset tändes på nytt senast och ett Derby med en suverän insats i ryggen borde väl inte ha några större bekymmer att städa undan ett Blackburn, som huserar långt nere på den undre tabellhalvan, i onsdagens enda Championshipbatalj?

Greppet om en av direktplatserna till finrummet slank ur händerna på Derby, som annars när de presterar på bästa möjliga nivå helt enkelt ska plocka en topp två-plats. Åtta vinstfria matcher, det är ett facit som sårar ett topplag rejält. Förstås.

Senast var man dock tillbaka på rätt spår när 0-1 vändes till en 3-1-vinst – borta över Brentford. Målen, de kom allihopa från matchminut 80 och framåt.

Blackburn kämpar för att rädda sitt anseende på den undre tabellhalvan. De bör inte riskera att trilla ur serien med tanke på hela åtta pinnar skiljer ner till bottentrion – med tre matcher färre spelade. Formen över det hela ser inte bra ut alls, men då och då har man stuckit upp och visat framfötterna.

Glider vidare på samma spår

De här djupa dalarna kommer nästan för alla parter i en så pass jämn serie som Championship, men känslan när Derby fick in de där tre baljorna under slutkvarten senast var att – nu lossnar det. Matchen var helgjutet genomförd och det var ett under att man inte fick in någon balja tidigare. Och Brentford borta, det är ingen enkel uppgift.

Gästande Blackburn åkte på plumpen senast i FA-cupen – förlustsiffrorna hemma mot West Ham skrevs hela 1-5 och det kändes som att irritationen bubblade inom spelarna när uppförsbacken blev för stor. Allt annat än en optimal genomkörare inför en fajt av denna dignitet. Innan förra veckans trea mot Fulham hade nio raka utan vinst radats upp i serien.

Litet avbräck för Blackburn i Chris Taylor också. Tär framförallt bredden.

Och när vi plussar ihop alltsamman, då ska Derby vara större favoriter än oddssättarna menar. Det skiljer ändå trots allt 20 pinnar dessa två emellan i tabellen. Ettan spelas med glädje till 1,85 x polletterna.

Speltips:

Speltips: Derby vinner, rak etta
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 24/2
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Derby 1,85 williamhill logo
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Blackburn 4,75 titanbet logo
Över 2,5 mål 2,35 expekt logo
Under 2,5 mål 1,68 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: