Speltips, Derby – Bristol City 15/12: Tillknäppt på iPro Stadium

Spelbloggare Publicerat: 14 december 2015

Tätt spelschema, en defensivt stark värd och ett bortalag med siktet på krysset. Mycket talar för att en tillknäppt historia är att vänta mellan Derby och Bristol City under tisdagskvällen.

Pinnarna ska fördelas – i toppen, botten eller bådadelarna. Derby jagar en Premier League-biljett, innehar just nu en av de positiva kvalplatserna och har två pinnar upp till topp två och Paul Clement fogar över en av seriens utan tvekan starkaste trupper.

En inte lika skoj strid är Bristol City inblandade i, men precis lika väntad som att Derby slåss om PL-biljetterna. Man cirkulerar runt på den undre tabellhalvan, med så lite som tre pinnar ner till bottentrion, vilka är de som faller neråt i seriesystemet.

Med andra ord: det är en lika betydelsefull match för båda parter, men av olika orsaker.

Målspelet intresserar

Tror att det kan bli en tillknäppt batalj, detta. Finns flera spelobjekt på målmarknaden som kan vara av intresse – jag faller speciellt för ett av dem.

Derby spelar kontrollerad fotboll; brukar vara spelförande, men blottas sällan. Inte minst mot lite sämre motstånd brukar man klara av att hålla lakanet tätt, vilket ändå Bristol City får tituleras som. Räknar med en matchbild där Derby styr och ställer – möter ett samlat motståndarförsvar.

Inte direkt förtjust i Bristols offensiv heller, i alla fall inte vad som uppvisats på sistone. Nollade har man blivit i tre av de fem senaste matcherna. 2-1-vinsten borta över Huddersfield var förvisso ett fall framåt, men det var ett lättuppluckrat försvar man ställdes emot. Helt annorlunda uppgift nu.

Var mycket fram och tillbaka när Derby ställdes mot toppkonkurrenten Brighton i helgen – en match som slutade 2-2 och med bara tre dagars vila emellan lär det finnas en hel del trötta ben i truppen. Innan dess hade man sex matcher i följd där bara det bara målades åt ena hållet.

Lockades av spelet på att Derby skulle hålla nollan, men viss rotation kan vara att vänta och det jämnar ut skillnaderna något på förhand. Lär vara lite halvfräscha ben hos Bristol City också. Bäddar för att intensiteten skruvas ner.

0/1/2-0? Eller kanske 0-1? Hur som helst: BLGM – nej spelas till 1,90x hos Mybet.

Speltips:

Speltips: BLGM – nej
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 15/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Derby 1,62 williamhill logo
Oavgjort 4,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Bristol City 6,50 titanbet logo
Över 2,5 mål 1,90 unibet logo
Under 2,5 mål 1,95 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: