Speltips Derby – Nottingham 26/2: Championship

Simon Pålsson Publicerat: 26 februari 2021

Det blir fullt fokus på Championship när Derby County spelar hemma mot Nottingham Forest fredagen den 26 februari 2021.

Derby - Nottingham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

För ett par veckor sedan meddelade den tidigare engelske landslagsstjärnan Wayne Rooney att han lägger ner sin aktiva spelarkarriär och istället helt sadlar om till att bli fotbollstränare. Det är precis den roll han nu har tagit i Derby County.

Inför säsongen var Derby County i en position där man kritat på ett längre kontrakt med Wayne Rooney och där ambitionen var att låta honom fungera som en spelande assisterande tränare. Men efter en svag inledning på säsongen gjorde sig Derby County av med huvudtränaren och Wayne Rooney fick utökat ansvar.

Det är inte enkelt att ha båda rollerna och det är kanske därför som Wayne Rooney trots allt valde att lägga ner karriären lite tidigare än planerat.

Vi kan konstatera att det för Derby County blivit ett genidrag, då man nu har fyra raka vinster i hemmamatcher och där man radat upp starka insatser både hemma och borta sedan dess. Det känns som att man har fått en nytändning.

Det som tidigare var en given bottenstrid ser nu väsentligt bättre ut, även om man fortsatt är inblandade en aning i botten.

Derby County spelar tätt

En stor del av förklaringen till att Derby County har gjort det så bra är att man fått ordning på sin defensiv. Om vi ser över 2021 och den senare tiden på säsongen har man gått under 2,5 mål i 13 av sina 14 senaste hemmamatcher. Det säger en del om vilken fotboll man spelar.

Nottingham Forest och Derby County spelar ofta väldigt täta matcher och min känsla är att det väntar även här. I fem raka matcher för bortalaget har båda lagen INTE göra mål varit ett gångbart spel.

Derby County släpper sällan in särskilt många mål numera och på det hela taget känns det som att lagen återigen ska spela en tät historia mot varandra.

Båda lagen INTE göra mål spelas till 1,73 gånger såsen hos Betfair.

  Rygga spelet hos betfair – Hämta 100 kronor riskfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – nej
Odds: 1,73
Bolag: Betfair
Spelstopp: 20:45, fredag 26 februari 2021
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo