Speltips Djurgården – BP 1/4: Storfavoriter

Martin Efvergren Publicerat: 1 april 2023

Topptippade Djurgården tar emot bottentippade BP i premiäromgången av allsvenskan 2023. Matchen spelas lördagen den 1 april med avspark kl 17:30.

Djurgården – BP

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgårdens IF kommer från en succésäsong där man stärkt sina aktier på alla fronter. Framgångarna i Conference League har gjort dem ekonomiskt starkare än någonsin tidigare och nu går man in i den här säsongen med en trupp som kan vara en av de starkare i mannaminne.

I allsvenskan slutade DIF på andra plats efter Häcken och de båda, tillsammans med Malmö FF, ses som de tre huvudfavoriterna till guldet. Djurgården har redan mätt sina krafter med just MFF som man besegrade i kvartsfinalen av Svenska Cupen.

Efter den starka insatsen har man dock åkt på två raka 3-0-förluster. Man föll mot ett bättre Lech Poznan i Conference League och därefter mot ett bättre Häcken i Svenska Cupen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Klasskillnad

Under vintern har Djurgården brandskattat BP på alla deras största talanger och känslan är lite åt hållet farmarlag. Det är förstås ett orättvist ordval gentemot Sveriges kanske främsta talangfabrik.

Hursomhelst ser det på förhand ut att kunna bli tufft för nykomlingen BP att hänga kvar i allsvenskan. Man är bottentippade av de flesta vilket säkerligen förstärktes av att man förlorade alla sina tre matcher i Svenska Cupens gruppspel. Man stod dock upp på ett ganska bra sätt mot just Djurgården, men föll till slut med 2-1.

Sedan dess har Olof Mellberg och Andreas Engelmarks manskap gjort två fina insatser i träningsmatcherna mot Gif Sundsvall och IFK Norrköping. I synnerhet övertygade man när man slog de sistnämnda med 2-1 i genrepet den gångna helgen.

Djurgården gäller ändå, fullt rättvist, som storfavoriter inför den här premiärmatchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.26 gånger insatsen.

Skillnaden mellan toppen och botten av allsvenskan ökar konstant och mellan de här båda lagen bör det vara klasskillnad. BP lär främst få inrikta sig på att spela försvarsspel i den här matchen och det har inte varit deras bästa gren under försäsongen. Än så länge har man inte hållit nollan i någon match, Cupen inkluderat och det skulle förvåna om man lyckas med det i den här mycket svåra bortapremiären.

Mitt spel blir att Djurgården gör över 2.5 mål totalt till 1.99 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Djurgården över 2.5 mål
Odds: 1.99
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, lördag 1 april
TV: 
Stream:  Discovery+