Speltips inför Djurgården – Degerfors 20/2: Tajt måndagsmatch?

Spelbloggare Publicerat: 19 februari 2017

Den sista Svenska Cupen-premiären ska avverkas – och det handlar om Djurgården och Degerfors. Platsen är Tele2 Arena, varifrån vi landar i en slutsats på målmarknaden. En typisk premiär som väntar?

Som vi höjt ett varningens finger för – favoriterna är sköra i början av säsongerna, i synnerhet i premiärer. Bjudits på en hel del skrällar och oväntat tajta tillställningar i helgens cupspel. Extra stor risk i och med att trupperna ännu inte är spikade då startskottet för Allsvenskan inte avfyras fören den 1:a april.

Grupp 6 innehåller, förutom de här två klubbarna, Brommapojkarna och Helsingborg, vilket innebär ett relativt stort favoritskap för stockholmarna, som ensam allsvensk klubb mot tre från Superettan.

Det andra mötet slutade med en komfortabel 3-0-vinst för BP på Grimsta IP. Galet styrkebesked från Brommapojkarna, men det mest anmärkningsvärda är hur lojt Helsingborg uppträdde. Klasskillnad – mycket oväntat – i den matchen.

Kim Källström är redo för matchen och därmed sin comeback i Djurgården. Svensk fotbolls största utropstecken på flera år? Här väntas han dock inleda på bänken och spontana känslan är att det blir runt sisådär 25-30 minuter.

Stora anfallsproblem

Undertecknad tror att Djurgården kommer kunna uträtta en hel del under spelåret som kommer, överraska positivt – men just nu saknas en kvalitativ anfallare. En sådan kommer värvas, har sportchefen Bosse Andersson lovat.

Amadou Jawo håller inte i närheten av tillräckligt hög klass, och det är den enda renodlade anfallaren i truppen. Möjligt att eventuellt Magnus Eriksson får ta topplatsen i 4-2-3-1-startelvan. Senast mot i vänskapsmatchen mot Vålerengen, 0-3-förlust, startade han där utan att uträtta mycket alls. Blev alldeles för isolerad.

Offensivt har stockholmarna inte övertygat alls under försäsongen och målproduktionen varit oroväckande snål.

Motståndet är väl inte superstarkt heller, men det är ändå ett Degerfors som inte ska riskera att trilla ur Superettan. De har förlorat en hel del offensiv kraft, bland annat i och med att Peter Samuelsson slutat, och materialet är rätt uddlöst.

Flera klara favoriter har svikit i premiäromgången av Svenska Cupen, och här är det inte alls skrivet i sten att Djurgården löser en alltför bekväm trea. Tror snarare det kan bli tillknäppt på Tele2 Arena när två rätt uddlösa parter tar plats på planen.

1/2-0?

Under 3,5 mål spelas till 1,65x hos Mybet.

  Rygga spelet hos Mybet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 20/2
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: