Speltips Djurgården – Elfsborg 22/7: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 21 juli 2023

Ett formstarkt Djurgårdens IF tar emot serieledarna IF Elfsborg i lördagens omgång av Allsvenskan. Matchen spelas den 22 juli 2023 med avspark kl 15:00 på Tele2 Arena.

Djurgården – Elfsborg

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Djurgården lyckades inte riktigt leva upp till de högt ställda förväntningarna under våren, men efter sommaruppehållet ser man ut att ha lagt i en extra växel. Man har vunnit samtliga tre matcher sedan återstarten och har därmed närmat sig Malmö och Elfsborg i täten. Total har man spelat ihop 30 poäng på 16 matcher.

Djurgårdens trend är positiv och lägger man samman de sista matcherna innan uppehållet så har man nu en svit på sex segrar och två kryss på de åtta senaste.

Den främsta insatsen på kanske hela säsongen stod man för i måndags då man besegrade Malmö FF hemma med 2-0. Det blev en mycket intensiv och tempostark tillställning där DIF följde sin matchplan till punkt och pricka. MFF tilläts äga en hel del boll, men Djurgårdens seger var ändå rättvis om vi ser skapade chanser.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Knapp fördel Djurgården

Med halva säsongen spelad kan Elfsborg blicka tillbaka på en, i det närmaste, fläckfri säsong. Efter förlusten mot Häcken i premiären har man bara tuggat på och blivit en smått ostoppbar segermaskin. På de 14 efterföljande matcherna har man noll förluster, tre kryss och elva vinster. Det ger totalt 36 poäng på 15 spelade matcher. Man är med andra ord sex poäng före Djurgården med en match mindre spelad.

Efter uppehållet har det dock, om man tittar noga, gått att skönja en viss kvalitetssänkning. Trots det kunde man utan större problem besegra både Hammarby och Kalmar och det är ju en styrka i sig. I det västgötska derby mot IFK Göteborg förra helgen fick man emellertid nöja sig med resultatet 1-1 hemma på ett fullsatt Borås Arena. Elfsborg var närmast segern, men det lilla extra saknades för att avgöra en relativt jämn batalj.

Elfsborgs poängtapp är inte många, men när man senast möttes Djurgården hemma i Borås blev det delad pott, 1-1. Ett rättvisande resultat om vi ser till matchbilden.

När de nu möts igen är förutsättningarna jämna. Djurgården gäller som knappa favoriter till omkring 2.40 gånger insatsen.

Totalt sett har Elfsborg gjort det bättre än Djurgården, men ser vi till de senaste insatserna så är det i mitt tycke fördel DIF. Det senaste mötet mellan de här lagen höll hög klass och jag räknar med att det kommer märkas att det här är två lag som definitivt kommer tampas om topplaceringar hela vägen.

Elfsborg är bäst i allsvenskan med sina 11 insläppta mål. Nu saknar man avstängde Gustaf Lagerbielke, men ersättare saknas inte. Jag tror på en tät tillställning där Djurgården i kraft och hemmaplansfördel och vassare form ses som mina favoriter. Mitt spel blir 1X samt att det görs under 3.5 mål totalt till 1.95 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X & under 3.5 mål
Odds: 1.95
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00, lördag 22 juli 2023
TV: 
Stream:  Discovery+