Speltips Djurgården – Häcken 24/5: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 24 maj 2023

Djurgårdens IF gästas av BK Häcken i den tionde omgången av allsvenskan. Matchen spelas onsdag den 24 maj 2023 med avspark kl 19:00 på Tele2 Arena.

Djurgården – Häcken

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Häcken och Djurgården slutade etta och tvåa i allsvenskan förra säsongen. Så här långt är de styrkeförhållandena de samma då Häcken är sex poäng före Djurgården efter nio spelade omgångar. Därtill var det även de förstnämnda som gick segrande när lagen möttes i semifinalen av Svenska Cupen för cirka två månader sedan samt för tre veckor sedan i seriespelet.

Djurgården har inte riktigt fått det att stämma så här långt och i synnerhet gäller det bortaspelet. På hemmaplan har man nämligen fyra segrar och ett kryss om vi väljer att inte räkna med derbyt mot Hammarby på Tele2 Arena där DIF stod som bortalag på pappret.

Efter derbyförlusten mot Bajen med 4-3 kunde Djurgården studsa tillbaka och vinna med 2-0 hemma mot Mjällby i söndags.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målrik historik

BK Häcken är inne i ett tufft matchande som man hittills har hanterat väldigt väl. I torsdags spelade man hem Svenska Cupen efter att ha besegrat Mjällby med 4-1 på Strandvallen. På söndagen väntade så en tuff uppgift i form av Malmö FF på bortaplan.

Det blev en jämn batalj där MFF, till stora delar, var spelförande medan Häcken spelade mer energisnålt men kunde trots det skapa minst lika många farliga målchanser. Per Mathias Högmos manskap var heller inte långt ifrån att få med sig samtliga tre poäng, men en sen kvittering av hemmalaget gav till slut resultatet 2-2.

Det har slumpat sig som så att Djurgården och Häcken nu möts för tredje gången den här säsongen. De båda tidigare bataljerna har spelats på Hisingen där Häcken gått segrande med god marginal, 3-0 i cupen och 4-1 i det allsvenska mötet.

Att hemmastarka Djurgården nu får spela hemma på Tele2 Arena jämnar ut oddsen inför det här mötet. Därtill bör man ha en viss fördel av att Häcken nu gör sin tredje raka bortamatch inom loppet av sex dagar.

Djurgården gäller som knappa favoriter hos spelbolagen, men totalt sett har Häcken varit ett bättre lag under säsongsinledningen. Utgången känns, i mitt tycke, väldigt oviss men mycket talar för att det kommer att bli en intensiv och fartfylld tillställning som bör kunna bjuda på ett par mål.

Att båda lagen gör mål samt att det görs över 2.5 mål totalt är ett spel som har gått in i fyra av båda lagens fem senaste matcher. Mitt spel blir att det kommer att bli så även här till 1.83 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM & över 2.5 mål
Odds: 1.83
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, onsdag 24 maj
TV: 
Stream:  Discovery+