Speltips, Djurgården – Hammarby 19/4: Slaget om Globenområdet

Spelbloggare Publicerat: 18 april 2016

Derbyfajterna mellan Djurgården och Hammarby brukar bli underhållande historier och när de drabbar samman inför ett fullproppat Tele2 Arena, hoppar vi in på en av mållinorna.

Sveriges bästa bonusguide: Här hittar ni spelbolagens bästa kampanjer och bonusar just nu!

Vilken braksuccé! Blåränderna från Stockholm var från flera håll och kanter nederlagstippade inför årets allsvenska spelår; dels eftersom prestationerna varit upp och ner under vintern och våren samt att två av de största stjärnorna, Haris Radetinac och Kerim Mrabti, är skadade, men den förstnämnda ska snart vara tillbaka.

Nu? DIF är etta i tabellen efter tre vinster av tre möjliga – mot Örebro, Falkenberg och Gefle. Nu återstår det att se hur man kan prestera i ett derby, vilka man haft det oerhört svårt under de senaste åren.

Även Hammarby var lite svårbedömda på förhand – och är det fortfarande – och i starten fick de inte alls till det; blev utspelade av den allsvenska debutanten Östersund på hemmaplan, men lyckades ändå fixa 1-1, och förlorade sedan med 1-4 mot Elfsborg, för att nu sedan studsa tillbaka med besked – Helsingborg krossades med 5-1. Under perioder bjöds supportrarna på ren och skär propagandafotboll, även om det ska nämnas att motståndarna inte alls kom upp i nivå.

Tre av tre derbyn över mållinan

Sedan derbyna mellan Djurgården och Hammarby flyttade till Tele2 Arena, där de båda huserar just nu, har de blivit av en helt annan karaktär – med mindre duellspel och mer systematisk attackfotboll, eftersom matcherna då spelas på plast.

Resultatet av detta är att tre av tre bjudit på minst tre baljor, två av dem exakt fyra. I Svenska Cupen-bataljen i början av förra månaden var det öppna dörrar åt båda håll, framförallt DIF:s, när Bajen vann med tre mål mot ett.

Sedan har Hammarby problem med skador på ytterbackspositionerna.

2/3 av båda parternas allsvenska matcher har klivit över 2,5 mål och i Hammarbys två senaste har det blivit sammanlagt 11 (!) baljor.

Det luktar med andra ord – målrikt. Överspelet på 2,5-målslinan finns till 1,82 x insatsen hos Unibet och det är spelvärt. Saknar ni konto hos Unibet får ni 1 000 kr bonus när ni sätter in 500 kr. Klicka här för att låsa upp bonusen.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, tisdag 19/4
TV:  cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: