Speltips, Djurgården – Hammarby 6/3: Underhållande 08-derby väntar

Spelbloggare Publicerat: 5 mars 2016

På Tele2 Arena har derbyna en helt annan karaktär än vad de annars haft under åren – i alla fall ute på planen. När Djurgården och Hammarby ska slåss om en slutspelsbiljett, då ser vi stora möjligheter för – mål.

Besvikelser. Så kan vi kort och enkelt etikettera både Djurgården och Hammarby som. Inför den tredje och sista gruppspelsomgången ser det ut som följer:

1. Hammarby, 2: 1-1-0, 4p, +2
2. Syrianska, 2: 1-1-0, 4p, +1
3. Djurgården, 2: 1-0-1, 3p, +0
4. Ljungskile, 2: 0-0-2, 0p, -3

Eftersom Syrianska, som är klart sämre borta kontra hemma, möter Ljungskile på bortaplan i den parallella fajten – är det mycket möjligt att vinnaren av denna match avancerar vidare till slutspelet. Vid händelse av oavgjort; i så fall Hammarby.

Besvikelser

Det var besvikelser, ja. DIF vann premiären med knappa 2-1 över LSK, men det delvis tack vare ett makalöst självmål från motståndarna och förlorade sedermera mot Syrianska med noll mål mot ett. Snöpligt, inte minst med tanke på att målet kom efter att Kevin Walker fått syna ett mycket tveksamt rött kort. Prestationen alltjämt – under all kritik.

För Hammarby har det inte sett direkt bättre ut. Mållöst mot Syrianska i premiären – anfallsspelet saknade fantasi helt och hållet – för att sedan vara rejält illa ute mot LSK. 0-2 stod resultatet redan efter två och en halv minut – sedan kunde matchen vändas på under slutkvarten, från 1-2 till 4-2. Med en man mindre på planen!

Derbyna ändrat karaktär

Sedan båda parternas flytt till Tele2 Arena, har derbyna tappat viss karaktär – ute på planen. Plastmattan innebär att det blir mer skön- och mindre duellspel, vilket också resultaten antytt.

Djurgården – Hammarby: 2-2
Hammarby – Djurgården: 2-1

Varit öppet och fartfyllt.

Skulle inte påstå att DIF:s offensiv, i avsaknaden av bland annat nyförvärven Mathias Ranégie och Michael Olunga samt långtidsskadade Kerim Mrabti och Haris Radetinac imponerat – men som Hammarby uppträdde defensivt mot LSK, bör det inte vara några bekymmer att skapa målchanser. Nu måste Blåränderna framåt – vinst är det enda som räknas.

Blir lite mer av en offensiv balans nu också när Kevin Walker, en av stöttepelarna, saknas på det centrala mittfältet. Avbräck med mittbacken Marcus Hansson, som imponerar enormt hittills, out också. Hammarby saknar sin offensiva pjäs Melker Hallberg, men annars är truppen intakt.

Hammarbys nyvärvade brasse, Alex, kom in och var den stora orsaken till att siffrorna kunde vändas på mot LSK; blev dessutom målskytt. Lär starta nu och kan säkert snurra upp DIF:s decimerade backlinje.

Över 2,5 mål spelas till 1,80x.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:00, söndag 6/2
TV:  svttva logo (TV-tablå)
Stream:  svtplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Djurgården 2,20 betsson logo
Oavgjort 3,50 betsafe logo
Hammarby 3,30 unibet logo
Över 2,5 mål 1,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 2,15 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: