Speltips, Djurgården – J-Södra 24/10: Kall höstmatch blir till het målfest?

Spelbloggare Publicerat: 23 oktober 2016

Den allsvenska säcken håller på att knytas ihop och den nya veckan startas, bland annat, med en match från den undre tabellhalvan – mellan Djurgården och Jönköping Södra. Vi tror att det trots allt kan bli en underhållande match och investerar ett par målpolletter.

Kontraktet är säkrat sedan en tid tillbaka, men för Blåränderna från Stockholm har det här spelåret varit en stor besvikelse, fastän man fortfarande har chansen att ta stora kliv uppåt i tabellen. Att ens kontraktet varit i fara är ett fiasko modellen större, men kanske framförallt kommer besvikelsen från att ännu ett år utan derbyvinster passerat.

Det var ju bara en vecka sedan som Djurgården förlorade ett derby, mot Hammarby. Matchen leddes med 2-0 efter 35 fenomenala inledande minuter – sedan skulle dock allt tappas och förlustsiffrorna skrevs 2-4. Spöket lever än.

I teorin kan J-Södra fortfarande trilla ur serien, men i praktiken får kontraktet ses som rott i hamn. Åtta pinnar skiljer ner till Helsingborg på kvalplatsen – och fyra upp till just Djurgården för den delen – och för nykomlingen är det förstås mer än ett acceptabelt facit.

Mål – åt båda håll?

Visst, det här känns som en trött höstmatch på förhand – men undertecknad tror att den kan komma att bli rätt underhållande. Målpartaj att vänta?

Båda parter spelar utan större press och det lär vara halvtomt på Tele2 Arena. DIF-spelarna har ett ansvar gentemot supportrarna att steppa upp i jämförelse med derbyt och bjuda dem på en bra match. Räknar med att de, som det varit med Mark Dempsey vid rodret, kliver ut med fart och fläkt. Offensiv approach!

I sju av Djurgårdens åtta senaste matcher har det bjudits på mål åt båda håll och om vi tittar på derbyt var försvarsspelet oerhört svajigt. Framåt finns det udd.

Andreas Isaksson är skadad för värden, vilket innebär att Kenneth Höie lär få stå i mål. Han har inte spelat mycket på sistone och var katastrofal i derbyt senast. Avslutar karriären efter säsongen, så känns inte jättehet. Litet minus defensivt med Kebba Ceesay ut för Djurgården också, men han ersätts sannolikt av Tim Björkström som är tillbaka i speldugligt skick. Rakt byte?

Pawel Cibicko, J-Södras största offensiva hot, ser ut att missa matchen – men den offensiva/defensiva balansen jämnas ut något i och med att försvarspjäsen Viktor Rönneklev ser ut att göra detsamma.

Usel form för J-Södra, men helt okej prestation senast mot Häcken. 1-1 skrevs slutresultatet då. Får möjligtvis lite kraft av den prestationen och med tanke på hur DIF:s försvarsspel sett ut på sistone, ska man oavsett om Cibicki spelar eller ej ses med bra chans att hitta nätet.

BLGM – ja spelas till 1,87 x smeten hos Bethard. Öppna ditt konto hos dem och motta en 1 000-kronorsbonus via denna länk!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 24/10
TV:  cmorefotboll logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: