Speltips Djurgården – Norrköping 11/6: Formsvaga gäster

Martin Efvergren Publicerat: 11 juni 2023

Djurgårdens IF tar emot ett formsvagt IFK Norrköping i söndagens omgång av Allsvenskan. Matchen spelas den 11 juni 2023 med avspark kl 17:30 på Tele2 Arena.

Djurgården – Norrköping

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården har inte gått fram på samma självklara sätt den här våren, men trenden är uppåtgående. Efter tolv spelade matcher har man tagit 20 poäng vilket ger en fjärde plats i tabellen inför den här sista omgången innan sommaruppehållet.

Sedan förlusten i derbyt mot Hammarby där man släppte in fyra mål så har det framförallt sett stabilare ut bakåt. Efter den matchen följde tre raka hemmamatcher mot Mjällby, Häcken och AIK. Man gick segrande i samtliga dessa utan att släppa in ett enda mål.

Förra helgen väntade så en tuff bortamatch mot Elfsborg där man också stod en stark prestation. Efter en tillknäppt första halvlek blev det en fartfylld och tempostark andra halvlek där båda lagen gjorde varsitt mål och matchen slutade, rättvisande, med delad pott, 1-1.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Djurgården

IFK Norrköping sågs inte som något topplag inför säsongen, men man inledde väldigt lovande. Nu kommer man dock till den här matchen med ett mindre positivt momentum då man har tre raka torsk i ryggen.

Pekings fina form har kommit av sig och det började, åtminstone resultatmässigt, med hemmaförlusten mot Elfsborg. Man föll med 2-1 i den matchen och det gjorde man även i det efterföljande bortamötet mot Kalmar. Där tappade man en 1-0-ledning till förlust i slutskedet av matchen. Förra helgen kammade man sedan återigen noll då man gästades av BP. Spelmässigt hade man övertaget i matchen men spetsen framåt saknades då man föll med 2-0.

Glen Riddersholm har satt en stabil grund, men offensivt har man levt ganska mycket på individuella prestationer. På så vis tycker jag att det är logiskt att man har tappat mark på sistone.

Om Norrköpings trend pekar nedåt så gäller det omvända för Djurgården. Offensivt finns frågetecken kring målskyttet och vem som ska axla nummer nio-rollen hos de sistnämnda, men jag tror att Djurgården har goda chanser att vinna den här matchen med viss marginal. Mitt spel blir Djurgården -1 (asian handicap) till 1.93 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Djurgården -1 (asian)
Odds: 1.93
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 11 juni 2023
TV: 
Stream:  Discovery+