Speltips, Djurgården – Örebro 4/7: Uppehållet över – målspel testas

Spelbloggare Publicerat: 3 juli 2015

Örebro blixtrade till precis innan uppehållet och tar nu picket och packet till Stockholm och Tele2 Arena, var formstarka Djurgården står som värd. Får vi se mål – åt båda håll?

Upphajpade, succé i Svenska Cupen – och Örebro målades ut som en titelaspirant; jag var en av dem som trodde på ÖSK i toppen. Istället öppnades Allsvenskan på sämsta möjliga sätt med bleka två pinnar på de nio inledande matcherna; absolut ingenting klaffade och spelarna stod svarslösa.

Men vi har ändå fått ett litet smakprov på vad Örebro ska kunna ställa till med. Innan uppehållet radades tre oavgjorda i följd upp, två raka vinster innan dess. Detta innebär att jumboplatsen lämnats och att man nu är på den som leder till kvalet mot Superettan och bara en pinne skiljer upp till säker mark. En topposition ska inte kunna lösas, men en i mitten – absolut.

Inte heller fick Djurgården, som även de hajpades upp någorlunda, någon pangstart på spelåret. Två förluster, varav en mot Hammarby, och ett kryss prydde resultatraden efter de tre första matcherna och buropen började redan ljuda: kritiken.

Dock har Blåränderna vänt på steken, och ja, det med besked. Mardrömsstarten skiftade över i en period där sex vinster radades upp efter varandra och precis innan uppehållet blev det fyra oavgjorda i följd – mot toppkonkurrenter i AIK, Göteborg, Norrköping och Malmö.

Spelet suttit i 6/7 senaste

Formstarkt möter formstarkt, alltså. Sedan visar ju tabellen på att det skiljer ett snäpp mellan lagen, men ettan har sjunkit från strax under 1,80 till 1,65x och då vill jag mena att värdet är borta. Sällan de siffrorna räcker för en rak etta i Allsvenskan, inte minst när det precis varit uppehåll och spelarna kan vara trögstartade.

Gillar dock möjligheterna för mål på Tele2 Arena. Örebro har inte fått tillbaka Alhassan Kamara – i sina bästa stunder en av seriens vassaste anfallare – ännu, men det finns ändå okej styrka framåt. Sannolikt tillräckligt för att kunna bjuda på åtminstone ett mål.

Djurgårdens offensiv, med fantastiska Nyasha Mushekwi på topp, har levererat 24 mål på 13 matcher – ett mycket bra facit. Å andra sidan har vissa defensiva bekymmer märkts av; slarvande i backlinjen och en hel del insläppta mål i de matcher man själva är spelförande.

Nu saknar värden avstängda Alexander Faltsetas och det innebär att en viktig pjäs, inte minst defensivt, försvinner från det centrala mittfältet. Litar inte alls lika mycket på firma Karlström/Walker, som när Faltsetas finns med.

I sex av de sju senaste DIF-matcherna har det målats åt båda håll och detsamma i fyra av Örebros sex senaste. Stockholmarna har visats ha en del problem som spelförande och känslan är att vi har en målrik batalj som väntar runt hörnet. Att båda lagen gör mål testas till 1,88x hos Unibet.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 4/7
TV / Stream:  cmorefotboll logo tv4sport logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Djurgården 1,65 bwin logo
Oavgjort 4,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Örebro 5,80 redbet logo
Över 2,5 mål 1,80 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,12 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: