Speltips Djurgården – Värnamo 16/9: Tät batalj

Martin Efvergren Publicerat: 16 september 2023

Djurgårdens IF gästas av IFK Värnamo i den 23:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas lördag den 16 september 2023 med avspark kl 17:30 på Tele2 Arena.

Djurgården – Värnamo

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården har inte riktigt fått det att lyfta den här säsongen och spelaromsättningen under sommaren har varit stor. Därtill har man fått klara sig utan Kim Bergstrand en längre tid, men han är nu åter på tränarbänken. Dessa faktorer till trots har man ändå lyckats ta tillräckligt många poäng för att ha hyfsat häng på toppstriden. Totalt har man spelat ihop 40 poäng, vilket ger en fjärdeplats med fyra poäng upp till trean Häcken.

Trenden ser också positiv ut då man vann de två sista matcherna innan landslagsuppehållet. Dessförinnan stod man även för en fin prestation då man kryssade borta mot Malmö FF. I den senaste omgången besegrade man IFK Norrköping med 2-0 på bortaplan och i sin senaste hemmamatch slog man Degerfors med klara 4-1.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jämnare än förväntat

IFK Värnamo fortsätter att göra det bra i allsvenskan där den här säsongen påminner en hel del om den förra. Precis som då så presterade man på hög nivå även under våren, men det är först nu på hösten som även poängskörden skjuter fart. Ser vi till de sju senaste omgångarna så har man tagit fyra segrar, ett kryss och två förluster. Det gör att man har klättrat upp till en nionde plats i tabellen inför den här omgången.

Den främsta skalpen tog Kim Hellbergs manskap då man slog serieledarna Elfsborg på hemmaplan innan uppehållet. Man hade då visserligen hjälp av att gästerna fick sin målvakt utvisad efter en halvtimme. Tio minuter senare kunde Dif-lånet Albion Ademi göra matchens enda mål. Därmed har Värnamo hållit nollan i sina tre senaste seriematcher.

Djurgården och Värnamo möttes senast på Finnvedsvallen i början av juli och då gick gästerna segrande med 2-1. När de nu möts igen gäller också Djurgården som favoriter till omkring 1.54 gånger insatsen.

Att hemmastarka Djurgården gäller som favoriter är förstås rimligt, men jag tror att Värnamo kommer stå upp på ett bra sätt här. De har, som sagt, tre raka hållna nollor och Dif har bara ett insläppt på sina tre senaste. Båda lagen tillhör också de mer målsnåla lagen i serien totalt sett. Därför lutar jag åt att det här kommer att bli en tät batalj och mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 2.05 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 2.05
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, lördag 16 september 2023
TV: 
Stream:  Discovery+