Speltips Doncaster – Everton 30/8: Jumbomöte

Martin Efvergren Publicerat: 30 augusti 2023

League Two-klubben Doncaster Rovers gästas av Everton FC i den andra omgången av Ligacupen. Matchen spelas onsdag den 30 augusti 2023 med avspark kl 20:45.

Doncaster – Everton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Doncaster Rovers slutade på en 18:e plats i League Two förra säsongen och till den här säsongen har man en ny manager i Grant McCann som senast ledde Peterborough. Han har dock inte fått någon lysande start på säsongen då man endast tagit en enda poäng på de fem inledande omgångarna. Därmed ligger man sist i tabellen.

I lördags föll Doncaster med 2-1 borta mot Milton Keynes och i omgången dessförinnan blev det förlust med 3-1 hemma mot Notts County. Säsongens enda glädjeämne så här långt är emellertid segern mot Hull City i den första omgången av Ligacupen (EFL Cup). Man vände då underläge till seger med 2-1 på bortaplan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mentalt bräckliga

Precis som Doncaster Rovers så ligger Everton sist i sin serie sedan man förlorat de tre första matcherna utan att göra ett enda mål framåt. För en plågad klubb som Everton är den här starten det sista man behövde.

Planen var ju att man skulle få ordning på saker ting nu när Sean Dyche fått en försäsong på sig att implementera sina idéer. Spelmässigt började man också lovande då man skapade mängder av chanser i premiären hemma mot Fulham. Trots det blev det förlust med 1-0 och direkt hamnade man i en mental uppförsbacke. I den andra omgången föll man sedan med 4-0 mot Aston Villa efter en blek insats. Senast i lördags åkte man sedan på en ny blytung 1-0-förlust på Goodison Park mot Wolverhampton.

Läget är därmed redan pressat för Dyche och hans manskap. Framförallt är det nog självförtroende som det här laget behöver och i den bemärkelsen blir den här matchen viktig.

Everton gäller förstås som klara favoriter och det här borde vara ett ypperligt läge att få fart på målfabrikationen. Doncasters problem har varit att man släppt in för många mål, totalt tolv på fem matcher. Nu har de dock ingenting att förlora och jag tror att det finns en chans för dem att störa ett mentalt bräckligt Everton. Mitt spel blir därför att båda lagen gör mål till 1.96 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.96
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, onsdag 30 augusti 2023
TV: 
Stream: