Speltips Dortmund – Atalanta 15/2: Nära på dubbla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 15 februari 2018

Borussia Dortmund och Atalanta ställs mot varandra på Signal Iduna Park under torsdagskvällen. Det handlar om Europa League-slutspelet och från matchen levererar Spelbloggare ett smakrikt speltips.

Gruppspelet i Champions League var ett totalt fiasko för Borussia Dortmund, annat kan inte påstås. Det var med nöd och näppe tredjeplatsen löstes, på bättre målskillnad än cypriotiska APOEL, och milakliv bakom Tottenham Hotspur samt Real Madrid. Två kryss och fyra förluster. Det kan inte snackas bort.

Nu väntar alltså Europa League-slutspel – och hur det står till med motivationen är tveksamt. Huvudprioritet är förstås Bundesliga, där det är extremt tajt i striden om CL-platserna. Den osäkra kan förstås invänta startelvor innan placerat spel i matchen, men då med risken att få ta del av ett sämre odds.

Som det verkar kommer tyskarna ändå ställa ut en stark startelva, sett till vad som finns att plocka ur. Laget är svårt skadeskjutet – Andriy Yarmolenko, Sebastian Rode, Maximilian Philipp, Marcel Schmelzer, Erik Durm, Jadon Sancho, Manuel Akanji samt eventuellt Raphael Guerreiro missar matchen.

Atalanta, då? De har hela truppen intakt och kan vraka hur som helst! Annars är det lite upp och ner om dem; åtta i italienska Serie A. Chansen på en ny Europaplats är stor, men konkurrensen ändock stenhård.

Europa League-gruppspelet var suveränt utfört av italienarna. Mot Everton, Lyon och Apollon – fyra vinster, två kryss, noll förluster och med det en klar förstaplats. Mycket positiva besked.

Underspelet lockar

Det kan vara svårt att tippa den här typen av matcher – med osäkerhet runt startelvorna, motivationen och lag från olika ligor. Väldigt ovisst.

Men vi känner ändå bestämt att spelbolagen och dess oddssättare överdriver chanserna för mål denna afton. Man kan förstå hur de resonerar, med ett Dortmund som har stor offensiv kapacitet och har problem defensivt. Tre av de fem senaste matcherna har dock innehållit max två mål.

De inledande matcherna i dubbelmöten som detta tenderar att vara mer tillknäppta kontra de avslutande eftersom det inte finns resultat att spela på. Hellre det säkra än det osäkra från start?

Atalanta kommer förstås vara defensivt inställda här och det är inte panik om de hamnar i ett måls uppförsbacke. För deras del har tre raka matcher klivit under 2,5 mål och inte en enda av de tio senaste passerat 3,5 dito.

1,98 x insatsen för under 2,75 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid tre mål – är värt att spela.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 19:00, torsdag 15/2
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: