Speltips, Dortmund – Bayern München 5/3: Der Klassiker!

Spelbloggare Publicerat: 4 mars 2016

Der Klassiker – en av årets höjdpunkter väntar i den tyska toppfotbollen. Borussia Dortmund, som har chansen att skapa nerv i toppstriden, tar emot Bayern München på Westfalenstadion – och vi tror att det kan bli oerhört underhållande.

Det kändes helt avgjort, men Dortmund håller på att studsa upp som en rejäl utmanare till de senaste årens dominanter, just Bayern München, om titeln. Inför lördagens fajt är avståndet mellan parterna på fem pinnar och en hemmavinst skulle således elda upp toppstriden oerhört inför slutspurten av spelåret.

Vinsterna radas upp efter varandra för Dortmund, i både seriespelet och Europa League. I det sista värjdes starka Porto undan i sextondelsfinalen med 3-0 över två matcher – fantastiskt imponerande. Senast vann de med två mål mot noll borta över Darmstadt 98.

Bayern München åkte på en helt oväntad 1-2-förlust hemma mot Mainz 05 förra veckan – var kom det ifrån? Det är få som brukar kunna rå på dominanterna på Allianz Arena; innan den förlusten hade de inte tappat en enda pinne på 12 seriematcher. Även blivit full pott i CL.

Bara positiva skadebesked från båda parter.

Målrikt – på nytt

Målmöjligheterna känns stora här och det är lite förvånande att överspelet på 2,5-målslinan inte är större oddsfavorit kontra undern i skrivandets stund.

Det är endast tre pinnar som räknas för Dortmund just nu – glappet ner till tredjeplacerade Hertha Berlin kan inte tappas och skulle man inte vinna här, då kan nog titelchansen viftas bort. Skulle det stå oavgjort en bit in i andra halvlek, säg 1-1, då blir det full fart framåt från deras sida, vilket också öppnar upp ytor för ett sylvasst Bayern.

Dessutom visade Bayern upp stora försvarsbrister senast mot Mainz – det har faktiskt inte sett helt stabilt ut på sistone. Fem av deras sex senaste matcher har bjudit på minst tre baljor medan det blivit klart fler målsnåla fajter för Dortmund, men det i helt andra typer av matcher än detta.

Senast lagen möttes vann Bayern med förkrossande 5-1. Lär bli jämnare nu, men målmässigt kan siffrorna absolut skjuta i höjden. Över 2,5 mål spelas till 1,84 x fläsket hos Redbet.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 5/3
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Borussia Dortmund 3,25 unibet logo
Oavgjort 3,60
Bayern München 2,30 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,84 redbet logo
Under 2,5 mål 2,10 titanbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: