Speltips Dortmund – Köln 19/8: Bundesliga-premiär

Martin Efvergren Publicerat: 19 augusti 2023

Borussia Dortmund gästas av FC Köln i premiären av Bundesliga 2023/24. Matchen spelas lördag den 19 augusti med avspark kl 18:30.

Dortmund – Köln

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Borussia Dortmund hade allt i egna händer när förra säsongen skulle avgöras i slutet av maj. Fram till den sista omgången hade man sett väldigt stabila ut samtidigt som FC Bayern hade vacklat under en längre tid. Trots det var det ändå till slut de sistnämnda som stod som ligamästare sedan Dortmund tappat poäng hemma mot Mainz i säsongens sista match.

Det blev med andra ord en blytung avslutning på en säsong som man egentligen ska vara ganska stolta över. Inför förra säsongen hade man sålt världens bästa anfallare Erling Haaland och den här sommaren har man behövt sälja en av världens bästa mittfältare Jude Bellingham. Som ersättare har man hämtat in Marcel Sabitzer och Felix Nmecha.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målrika tidigare möten

FC Köln blandade och gav en hel del under förra säsongen och det blev till slut en elfte plats i tabellen. Under sommaren har inga stora förändringar skett i truppen och det är Steffen Baumgart som fortsatt leder laget, där det här blir hans tredje säsong på tränarposten. Man har emellertid tagit in Luca Waldschmidt på lån från Wolfsburg samt mittbacken Julian Chabot som värvats från Sampdoria efter att ha varit inlånad förra säsongen. Sebastian Andersson är en av de spelare som har lämnat tillsammans med Ellyes Skhiri.

Dortmund och Köln möttes senast i mars och det slutade då i en total av överkörning då de förstnämnda vann på hemmaplan med hela 6-1. Höstens möte i Köln blev också men målrikt men den gången var det FC Köln som gick segrande med 3-2.

När de nu ställs mot varandra i Bundesliga-premiären är det Borussia Dortmund som gäller som klara favoriter. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.38 gånger insatsen.

Frågan är nu hur väl Edin Terzic manskap har hämtat sig efter förra säsongens besvikelse. De måste försöka hantera det som bränsle för revansch och gör man det är det här en match man bör vinna. Samtidigt är en premiärmatch alltid oviss och jag lutar främst åt att det, precis som förra säsongens möten, kommer bli en målrik tillställning här. Mitt spel blir att det görs över 2.5 mål totalt samt att båda lagen gör mål till 1.79 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.79
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:30, lördag 19 augusti 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo