Speltips, Dortmund – Leipzig 4/2: Löven faller i toppmatchen

Spelbloggare Publicerat: 3 februari 2017

Det är kortfokus från vår sida när det vankas toppfajt i Bundesliga – fyran Borussia Dortmund mot sensationstvåan RB Leipzig. Kommer löven falla på Signal Iduna Park?

Nummer fyra mot två. Som ni förstår har det här alla möjligheter att bli en fantastisk historia.

Dortmund, som ensamt haft rollen som outsider till Bayern München de senaste åren, den enda utmanaren, är dessvärre borta från titelstriden sedan en bra tid tillbaka. Blir att ta sikte på tredjeplatsen, den sista som leder direkt ut till Champions League.

Sensationen, nykomlingen och ekonomiskt uppumpade Leipzig har fått hela Tyskland att hålla andan – var en bra bit in i serien till och med serieledare, men förlorade över dominanterna Bayern München med 0-3 precis före uppehållet och nu skiljer tre pinnar dem åt. Givetvis blir det tufft, men som situationen ser ut kan man inte annat än att ställa in siktet på förstaplatsen.

Gästerna är drabbade av två tuffa avbräck, framförallt avstängde Emil Forsberg – Bundesligas bästa spelare hittills? – men troligtvis också Timo Werner. Den spelare med flest assister respektive mål, med andra ord.

Låg kortlina

Det finns likheter hos båda parter; deras snabba, raka och effektiva sätt att anfalla. Man försöker vinna boll i utsatta positioner och ställer om sylvasst.

Påverkar såklart att det är en toppmatch, som också har all potential att bli en tajt historia. Blir ofta mer intensivt, fler dueller och i sin tur – kort.

Tänker spontant; bollvinster på mitten, snabba omställningar och svårfångade spelare – taktiska kort. Att det kanske är värt att ta de där ostskivorna på mittplan. Möjligen långsökt, men det känns verkligen som att en sådan matchbild väntar.

Båda parters matcher har ett högt kortsnitt – bara ostskivorna inräknade, och då räknas annars de röda korten som två i statistiken, snittar Dortmunds hemmamatcher 4,5 och Leipzigs bortadito 4,4.

Rätt passande domare också, för oss som vill se korten falla som löv. Tobias Stieler har på sina 16 dömda matcher i årets Bundesliga ett snitt på 4,6~ ostskivor och samtidigt skickat upp hela fem röda.

Över 4,0 kort (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt fyra – spelas till 1,83 x insatsen hos Bet365.

Observera att röda kort räknas som två i statistiken och att maxsumman för en och samma spelare således är tre stycken.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 4,0 kort (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 4/2
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. comeontv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: