Speltips, Dortmund – Liverpool 7/4: Ensidig tungviktsfajt på tapeten?

Spelbloggare Publicerat: 6 april 2016

En riktig höjdarfajt ska utspelas i Europa Leagues kvartsfinaler. Ett formtoppat Borussia Dortmund tar sig an Liverpool på Signal Iduna Park – och vi tror att tyskarna kan lösa ett bra hemmaresultat inför returen.

Den tyska maskinen, med Thomas Tuchel vid rodret, har hittat toppformen – inte en enda av de 20 senaste matcherna har förlorats, varav 18 vunnits. Ett suveränt facit och faktum är att press satts på Bayern München i den inhemska serien, även om det blir svårt att hämta in avståndet på fem pinnar.

För Liverpooltränaren Jürgen Klopp blir det här ett kärt återseende med klubben han tränade mellan 2008 till sommaren 2015. Den karismatiske coachen har en kultstatus i Dortmund, så det kommer bli intressant hur hemmafansen tar emot honom. Förmodligen på ett varmt sätt.

Liverpool har tufft spelår; att plocka en Europabiljett blir svårt och hoppet står till en EL-succé att rädda upp allting. Inte en enda av de tre senaste matcherna har vunnits, två slutat oavgjorda och övrig förlorades, men spelschemat har varit tufft – Manchester United, Southampton och Tottenham har stått som motståndare.

Klasskillnad

Bör skilja åtminstone en klass mellan dessa två.

Gästande Liverpool lever mycket på deras klubbnamn och historia – överskattas inte sällan av oddssättarna och marknaden. Den här fajten är inget undantag. Att ställas mot ”den gula väggen” är en av de tuffaste möjliga uppgifterna ute i fotbolls-Europa.

Lär med andra ord bli så att Jürgen Klopp och hans manskap tvingas erkänna färg.

Dortmunds frammarsch i Europa har varit fenomenal. I sextondels- och åttondelsfinalen – mot Porto respektive Tottenham – vanns alla fyra möten; de med på hemmaplan med 2- samt 3-0. Två lag som jag värderar klart högre än Liverpool.

Det är dessutom inte helt säkert att Roberto Firmino helt säker för spel för Liverpool. Skulle vara ett betydande avbräck för offensiven.

Dortmund -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – spelas till dubbelt betalt hos Bet365. Ser värde runt 15 punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Dortmund -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 7/4
TV:  kanalnio logo (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Dortmund 1,57 williamhill logo
Oavgjort 4,33 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Liverpool 6,50 mybet logo
Över 2,5 mål 1,79 unibet logo
Under 2,5 mål 2,12 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: