Speltips Dortmund – Mainz 27/5: Avgörandets stund

Martin Efvergren Publicerat: 27 maj 2023

Borussia Dortmund går för ligatiteln då man gästas av ett formsvagt Mainz i den sista omgången av Bundesliga. Matchen spelas lördag den 27 maj 2023 med avspark kl 15:30.

Dortmund – Mainz

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Borussia Dortmund har skaffat sig ett drömläge inför den här allra sista omgången av Bundesliga. De har lyckats stå pall samtidigt som FC Bayern har fallerat och nu har man allt i egna händer. Dortmund toppar serien med två poäng ner till ett Bayern Munchen som ställs mot FC Köln på bortaplan denna lördagseftermiddag.

Dortmund har framförallt en stark vår bakom sig. Även om man föll i seriefinalen mot FC Bayern i början av april så har man inte vikt ner sig utan istället ökat takten. Sedan den förlusten har man tagit fem segrar och två kryss på de sju senaste ligamatcherna.

Edin Terzics manskap kommer till den här matchen med tre raka segrar på vilka man totalt gjort hela 14 mål. Förra helgen slog man Augsburg med 3-0 borta och dessförinnan hade man två raka hemmasegrar där man kört över både Wolfsburg och Mönchengladbach.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnålare än förväntat

FSV Mainz 05 hade länge chans på en Europaplats, men den senaste tidens svaga prestationer har släckt de förhoppningarna. Inför den här sista omgången ligger man på en nionde plats utan någon direkt morot att vinna.

Senast Mainz vann var i hemmamötet mot FC Bayern för fyra omgångar sedan. Därefter har man radat fyra raka förluster på vilka man totalt släppt in 13 mål. Förra helgen föll man med 4-1 hemma mot Stuttgart och dessförinnan med 3-0 borta mot Frankfurt.

Borussia Dortmund och Mainz möttes senast i slutet av januari och då var de förstnämnda som gick segrande med 2-1. Detta sedan man gjort det avgörande målet på tilläggstid.

När de nu möts igen talar allt till Dortmunds fördel. De spelar för ligatiteln och har den otvivelaktigt bästa formen då Mainz har sett ut att ha tagit semester de senaste veckorna. Dortmund gäller också som favoriter till ett odds omkring 1.18 gånger insatsen.

De flesta räknar nog med att ligatiteln är avgjord redan och det kan förstås sätta griller i huvudet på den bäste. En tidig FC Bayern-ledning mot Köln samtidigt som Dortmund inte får någon tidig utdelning kan göra det här till en tuff utmaning.

Med all sannolik kommer Dortmund att lösa det här, men det kanske inte blir den typ av målkalas som spelbolagen lutar åt. Vid en, låt säga, 2-0-ledning i den andra halveken tror jag inte att Dortmund kommer att gasa framåt och riskera mål bakåt. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 4 mål (asian handicap) till 1.96 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 4 mål (asian)
Odds: 1.96
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:30, lördag 27 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo