Speltips, Dortmund – PAOK 10/12: Ska råda klasskillnad

Spelbloggare Publicerat: 10 december 2015

Motivation och klass brukar vara en svårslagen kombination – Dortmund ska väl bara köra över PAOK hemma på Westfalenstadion?

Vilka som hämtar in slutspelsbiljetterna är redan klart – Krasnodar och just Dortmund. I potten ligger istället förstaplatsen – ryssarna har bättre inbördesstatistik, men det är inte alls skrivet i sten att de kammar fullt borta mot Qabala, en tuff bortamatch i Azerbadjzan. Vinner Dortmund medan de tappar, då byter de plats i grupptabellen.

Krasnodars succé är förstås överraskande, att de faktiskt sitter i förarsätet om förstaplatsen. Klasskillnaden har annars varit stor bland lagen i gruppen; PAOK har förvisso varit bra med i sina matcher, men är alltför uddlösa och Qabala har förstås inte på den här nivån att göra, även om vissa positiva tendenser uppvisats.

Minushandikappet synas

Mellan den tyska och grekiska toppen är klasskillnaden stor – och dessutom har Dortmund starkare ställning i den inhemska fotbollen kontra PAOK. Är det en av torsdagens säkraste banker här? Undertecknad tror faktiskt det.

Förutom det grundläggande – just klasskillnaden, är det flera faktorer som talar för tyskarna. Motivationsskillnaden är en av de största; Dortmund spelar ju för att ta över förstaplatsen medan PAOK är helt avhängda från slutspelsplatserna med noll vinster, fyra kryss och en förlust hittills.

Grekiska klubbar på hemma- kontra bortaplan är helt skilda ting ute i Europa; i hemmamatchen valde vi till och med att lämna förtroendet hos PAOK med +1,0 mål (asian handicap) till dubbelt betalt, vilket satt eftersom matchen slutade oavgjort, 1-1.

Nu, på Westfalenstadion, lär det bli att åka av. Dortmund har siktet på trean och hoppas att man kan få hjälp av Qabala och PAOK spelar för inte för mer än hedern. Det räcker oftast inte speciellt långt, inte minst när man är pressat i den inhemska toppstriden. Blickarna på annat håll.

Inför Dortmunds match mot Wolfsburg förra veckan var formen lite av ett frågetecken efter att man dessförinnan brutit en två matchers förlustsvit, men man vann med 2-1 i en händelserik och tät strid – på bortaplan. På hemmaplan har man 13 vinster och ett kryss på de senaste matcherna, de flesta av vinsterna med siffror av den större modellen.

Stort minus med mittbacksduon Mats Hummels/Sokratis Papastathopoulos skadade, men med övriga rådande förutsättningar borde det inte hindra värden från att plocka en bekväm trea.

3/4-0/1? Hur som helst spelas Dortmund -2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid vinst med två mål – till 1,83x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Dortmund -2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 10/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Dortmund 1,18 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 8,00 betway logo
PAOK 22,00 expekt logo
Över 2,5 mål 1,42 titanbet logo
Under 2,5 mål 2,95 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: