Speltips, Dortmund – Porto 18/2: Hörnfokus från Tyskland

Spelbloggare Publicerat: 18 februari 2016

Tyskt och portugisiskt gör upp om en åttondelsfinalbiljett i Europa League. Borussia Dortmund och Porto inleder dubbelmötet på Westfalenstadion, varifrån vi investerar i ett hörnobjekt.

Vilken kalasfajt! Goda möjligheter att bli en mycket välspelad och underhållande sådan – de här två parterna hade lika väl kunnat utmana i Champions League och får etiketteras som potentiella EL-vinnare.

Förra året var oerhört svajigt för Dortmund, som nu följt med i svängarna direkt. Med ett relativt stort avstånd både upp till Bundesligaledarna Bayern München och ner till trean Bayer Leverkusen, är det redan nu som skrivet i sten att andraplatsen blir där man landar. Med andra ord kan stort fokus riktas på Europaspelet.

Porto är, som alltid, uppe och fäktas i toppen av Primeira Liga, men inte kunna levererat hundraprocentigt – inte minst offensivt – och är en bit på efterkälken mot toppduon Sporting CP och Benfica. Man hade en CL-slutspelsbiljett i handen; de två avslutande matcherna förlorades dock och det är med bitter smak i munnen som Porto är här.

Värdens i särklass bästa målskytt, Pierre-Emerick Aubameyang, är osäker för spel medan bortalaget har Danilo Pereira samt Maxi Pereira avstängda. Stora avbräck.

Statistiken på vår sida

Strålkastarljuset riktar vi alltså mot hörnmarknaden. Är tveksamt inställd till linan, 9,5, som oddssättarna ställer ut – i min bok borde den pushas upp en siffra. Siffrorna för över-/underspelet är runt fifty-fifty.

Porto är fasansfullt hemmastarka ute i Europa och Dortmund vet att de är pressade att lösa ett positivt resultat här. Räknar med att det blir full fart framåt från deras sida, medan Porto sällan väljer att falla ner med positionerna; vill ha ett stort bollinnehav. Kan således bli på tal om en svängig fajt.

Det lär med andra ord inte se ut som det brukar när Dortmund spelar i den inhemska serien, där de brukar få styra och ställa helt och hållet, vilket är orsaken vill varför de snittar så pass få hörnor mot sig själva. 6,3 är snittet framåt på hemmaplan.

Och Porto, de är extremt hörnglada. Anfaller ofta rakt, via kanterna. 4/5 senaste Europamatcherna har passerat 9,5-linan. Statistiken för Dortmund är 8/9 senaste.

Över 9,5 hörnor klipper vi med glädje till 1,86x.

Speltips:

Speltips: Över 9,5 hörnor
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 18/2
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Dortmund 1,54 betrally logo
Oavgjort 4,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Porto 8,00 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,80 mybet logo
Under 2,5 mål 2,08 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: