Speltips, Ecuador – Venezuela 15/11: 3 000-meterstankar

Spelbloggare Publicerat: 14 november 2016

Vi ställer in fokus på bland annat hörnorna inför VM-kvalbataljen mellan hemmastarka Ecuador och ett Venezuela som kommer från en superprestation. Två spel testas – till 2,025 respektive 1,98 x insatserna. 

Venezuela var borträknade från striden om mästerskapsbiljetterna från mer eller mindre på förhand – och nu, efter ynka fem inspelade pinnar på 11 matcher, spelar man bara för att undvika jumboplatsen – en kamp mellan dem och Bolivia.

Detta Bolivia lyckades Venezuela vinna över nu senast, med förkrossande 5-0 på hemmaplan. En fantastiskt stark prestation, men också mot en motståndare som föll ihop platt. Faktum är att det var kvalets enda trea hittills – kan fler kammas in?

Större allvar för Ecuador, förstås. De står som nummer fyra i kvalet och har således ena foten i världsmästerskapet om två år, men det är löjligt tätt och endast en pinne skiljer ner till död mark och då jagas man av bland andra Argentina. Att tappa i matcher som denna i matcher som denna kan komma att bli förödande till när allt ska summeras.

Hemmavinst och hörnpartaj?

Eftersom Venezuela är i den situation de är i, kan de spela utan press på deras axlar och istället för att ställa upp försvarsbussen kan de kanske bjuda upp till dans istället. Och på nästan 3 000 meters höjd, mot ett Ecuador som är lika briljanta hemma som tunna borta kan det komma att bli förödande.

Hemmaplan är ju, som säkert bekant, Ecuadors främsta vapen. Motståndarspelarna lyckades inte hantera de yttre förutsättningarna, läs: höjden, och kan sällan hålla den fysiska nivån på topp en hel match. Nu lär det ju bli en hel del springa för Venezuela också.

Men att Venezuela ska försöka bjuda upp till kamp? Absolut. De kommer ju också med stärkt självförtroende efter 5-0-vinsten senast – en faktor som borde tala för en ökad vilja till anfallsspel. Och i sin tur kan det säkerligen straffa sig.

Öppet spel, med andra ord. Och det mellan två parter som ofta attackerar via flankerna och brukar skapa en hel del hörnor som ett resultat av det.

Slutsatserna – klar hemmatrea och hörnpartaj?

Ecuador -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljor – samt över 9,5 hörnor spelas till 2,025, Bet365 (1 000 kronor bonus) respektive 1,98 x insatserna, Unibet (1 000 kronor bonus).

Speltips:

Speltips: Ecuador -1,5 mål (asian handicap)
Över 9,5 hörnor
Odds: 2,025
1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 22:00, tisdag 15/11
TV:  tv3sport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: