Speltips, Eibar – Barcelona 22/1: Katalanernas jakt fortsätter

Spelbloggare Publicerat: 21 januari 2017

Ett pånyttfött Barcelona har chansen att sätta press på serieledande Real Madrid när veckan ska summeras. Motståndet står Eibar för och platsen är Estadio Municipal de Ipurua och därifrån lämnas förtroendet i ena partens händer.

Eibar har fått upp huvudet på den övre tabellhalvan i Primera División, dock bara till niondeplatsen och det är i mittenskiktet de hör hemma. Något för bra material för att dras in i bottenstriden, lite tunt för att utmana om Europaplatserna – eller? Rätt tätt avstånd uppåt, men känslan är att det snarare resan kommer leda neråt i tabellen.

Lite bitter eftersmak i Eibar nu efter i praktiken ha trillat ur Copa del Rey. Bortamötet mot Atlético Madrid slutade i en 0-3-förlust och inte en enda kotte kan väl tro att de ska kunna vända på siffrorna hemma?

Om vi tar en närmare titt på Barcelona kändes det rätt hopplöst i jakten på ännu en serietitel bara för ett par veckor sedan, men när ettan Real Madrid föll mot tvåan Sevilla senast innebar det att toppstriden tajtade till. Huvudstadsklubben är fortfarande på toppen av kullen med en match mindre spelad, däremot är avståndet ner till just Barcelona på två pinnar. En till Sevilla.

Eibar har Ramis, García, Arbilla, Juncá och Riesgo out. Gästerna har Javier Mascherano avstängd medan Andrés Iniesta kämpar mot klockan för att bli fit for fight till matchen.

Katalanerna vinner stort?

För Barcelona är det av extremt stor betydelse att inte tappa i matcher som denna – och inte ska de väl det här?

Efter en sämre period, har Barcelona hittat rätt på nytt. Förutom cupskalper mot Athletic Bilbao och Real Sociedad krossades Las Palmas med fem mål mot noll förra veckan. Katalanerna har fått upp farten, defensiven ser solid ut och framåt finns ju den sylvassa topptrion Neymar-Suaréz-Messi.

Annat för Eibar, som föll med 0-3 borta mot Atlético Madrid senast. Laget är kapabelt, men när nivån höjs såhär pass mycket borde inte alltför mycket finnas att sätta emot.

Sedan 2014 har lagen mött varandra vid fyra tillfällen och Barcelona vunnit samtliga med minst två baljors marginal.

Gillar helt enkelt Barcelonas chanser…

Barcelona -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två mål – synas till 1,90 x polletterna hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos! Risk för oddsdropp?

Speltips:

Speltips: Barcelona -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 22/1
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: