Speltips, Eibar – Granada 13/2: Stark hemmafavorit

Spelbloggare Publicerat: 12 februari 2017

Formstarka Eibar är tillbaka på Estadio Municipal de Ipurua och ställs då mot nästjumbon Granada som klara favoriter. Åt vilket håll finns värdet? Det tror vi oss ha svaret på!

Att Eibar skulle vara uppe och fäktas om Europaplatserna det här spelåret, kunde i alla fall inte undertecknad förutspå på förhand. De är åtta och har – spelet är skrivet innan lördagens fajter – bara tre pinnar upp till topp sex och Villarreal. Ser ljust ut och formen, den är nära på toppad.

Situationen är desto mer prekär för Granada, som är nästjumbo i serien. De stärkte dock deras aktier enormt tack vare 1-0-vinsten över Las Palmas senast – den första trean sedan början av december. Glappet till säker mark är på fem pinnar och det ska därmed fortfarande mycket till för att kontraktet ska räddas, men utsikterna är ändock klart bättre…

Inte helt klara truppbesked i skrivandets stund, men Eibar har bland andra Alejandro Gálvez, Luna och Riesgo out. Gästerna har mer eller mindre hela truppen hel. Ingenting nytt åt endera håll, som det ser ut.

Eibar minusspelas

Givetvis ska Eibar vara stora favoriter här – rätt mycket större än spelbolagen vill få dem till. Undertecknad sticker ut hakan och menar till och med att den raka ettan inte borde betala en enda punkt över 1,50x – den finns till 1,62x.

Med andra ord är min kalkyl helt annorlunda från spelbolagens och marknadens, vilket lämnar oss fint spelvärde.

Eibar är förvånansvärt starka. De har haft lite svårt att räcka till mot de större jättarna i serien, men annars varit solida. Förra veckan krossades Valencia med 4-0 på bortaplan, vilket följde upp en 3-1-vinst över Deportivo La Coruna. Formen – toppad!

Positiva besked även för Granada senast, som vann med uddamålet hemma över Las Palmas. Vi ska inte ta ifrån dem den prestationen, men som känt är Las Palmas rentav usla på resande fot. Det var dessutom den första vinsten sedan början av december.

På resande for är Granada extra sköra och har faktiskt inte vunnit ett enda av de 11 försöken i spelårets Primera División, tre kryss och åtta förluster. De sistnämnda ofta med stora siffror.

Det är klasskillnad och med Eibars hemmaplansfördel ska de helt enkelt vara klarare favoriter.

Eibar -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de ”bara” vinner med uddamålet – spelas till 1,98x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Eibar -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 13/2
TV:  tv3sport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: