Speltips, Eibar – Granada 18/1: Favoritskapet ska vara större

Spelbloggare Publicerat: 18 januari 2016

Såväl form och kvalité talar för Eibar när de får besök av Granada på Ipurua Municipal Stadium i måndagens enda match från Primera División. Speltips, odds och allt inför matchen hittar ni här.

En av spelårets skrällkometer i Eibar är – hör och häpna – med i kampen om Europaplatserna och skulle vid händelse av en vinst här, återta sjätteplatsen, som leder till Europa League, från Sevilla, vilka man har två pinnar upp till och en match mindre spelad än.

Då ska vi minnas att Eibar faktiskt skulle varit nere i andradivisionen och härja om det inte vore för att Elche misskötte sin ekonomi så pass under fjolåret att de tvångsnedflyttades. Sätter det lite i relation till vilket uppsving de haft under spelåret 15/16, Eibar.

Granada hamnade ovanför strecket, på bättre målskillnad, än Eibar under förra året och innehar just nu samma plats i tabellen – helt väntat att de är inblandade i bottenstriden. Glappet till tredjejumbon Rayo Vallecano är på så lite som en pinne. Skulle inte förvåna alls om det blir spel i Segunda División nästkommande spelår. Granada håller knapp kvalité för det spanska finrummet…

Lagen har varsin spelare avstängd. Eibar försvarsspelaren Aleksandar Pantic och Granada anfallaren Rubén Rochina.

Vann omvända mötet med 3-1

Som nämnt; såväl form, kvalité som hemmaplan talar till Eibars favör i den här matchen. Oddssättarna ställer också ut de som hyfsat stora favoriter, men vi anser att det favoritskapet ska vara större. Klart större, till och med.

Granada är helt under isen och har efter 2-1-vinsten över Sevilla i början av månaden, förlorat tre raka. Ska nämnas; mot starkt motstånd i Valencia dubbelt och Barcelona. Men 0-4, 0-4 och 0-3 är förstås inte acceptabla siffror och minst två baljor har släppts in i fem av de sex senaste matcherna.

Bättre ser det ut för Eibar, som bortsett från de dubbla 2-3-förlusterna i cupen mot Las Palmas varit briljanta på sistone. Tre serievinster i följd är uppradade; mot Sporting Gijón, Real Betis samt Espanyol. Minst två gjorda i samtliga.

Det omvända mötet slutade i en stabil 3-1-seger för Eibar – liknande siffror nu, månne?

Eftersom Granada är så pass tunna i defensiven och släppt in näst flest mål i hela Primera División föredrar vi Eibar över 1,5 mål till 2,10 x polletterna över den raka ettan till 30 punkter mindre.

Speltips:

Speltips: Eibar över 1,5 mål
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, måndag 18/1
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Eibar 1,80 williamhill logo
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Granada 5,25 unibet logo
Över 2,5 mål 2,35 expekt logo
Under 2,5 mål 1,65 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: