Speltips Eibar – Real Madrid 20/12: Målsnålt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 19 december 2020

Real Madrid har ryckt upp sig på sistone men nu väntar ett svårslaget Eibar. Det kan bli en tuff uppgift att nöta ner det målsnålaste laget i ligan och mitt spel blir att det här kommer bli just målsnålt.

Eibar – Real Madrid

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Eibar kommer till det här mötet med sex raka matcher utan förlust. Visserligen har man kryssat fyra av dessa matcher men man har genom hela säsongen visat att man är väldigt svåra att bryta ner.

Laget spelade senast i Copa del Rey i torsdags där man besegrade Racing Rioja med 2-0. I La Liga svarade man förra helgen för en fin insats fick med sig 1-1 från bortamötet mot Real Sociedad.

Det krysset innebär att man har spelat oavgjort i fyra av sina fem senaste ligamatcher och totalt har man tagit 15 poäng på 13 spelade matcher, vilket ger en mittenplacering i tabellen.

Real Madrid har haft en kämpig säsong så här långt och krisstämpeln har varit nära – men likväl vinner man sin grupp i Champions League och likväl är man i allra högsta grad med i titelracet i La Liga.

Efter förlusterna mot Alavés och Shakhtar Donetsk har man studsat tillbaka och vunnit sina fyra senaste matcher där 2-0-segern i Madridderbyt mot Atletico var oerhört betydelsefull. I tisdags spelade man sin senaste match då man besegrade Athltetic Bilbao med 3-1.

Hos bortalaget saknas Ödegaard, Diaz, Jovic och förmodligen även Hazard medan Eibar lär få klara sig utan Quique Gonzalez och Cote.

Målsnålaste laget i La Liga

José Mendilibar har lett Eibar sedan 2015 och den kontinuiteten har skapat stabilitet och trygghet. Stabiliteten syns också i resultaten och organisationen på planen.

Trots att man bara tog en poäng på de första fyra omgångarna infann sig ingen panik och sedan dess har man börjat tugga på och endast förlorat en av sina tio senaste matcher.

Framförallt är man trygga i sin defensiv medan offensiven inte är lika vass. På 13 matcher har man en målskillnad på 9-10 och ett snitt på 1.46 gjorda/insläppta mål per match vilket gör dem till det klart målsnålaste laget i La Liga så här långt.

Därtill har Eibar hållit nollan i 4 av sina 5 senaste matcher och mycket talar för att det kan bli en tuff uppgift för Real Madrid att tränga igenom Eibar-försvaret.

Även Real Madrid har sett väldigt stabila ut defensivt på sistone. De har bara släppt in 1 mål på de 4 senaste matcherna och med tanke på Eibars defensiva balans och uddlöshet bör man ha goda chanser att hålla nollan även här.

Mycket pekar således mot att det här kommer att bli målsnålt. Eibar har bara förlorat med mer än ett mål vid ett tillfälle den här säsongen och man kommer sannolikt inte falla igenom här heller.

Detta sammantaget finner jag ett stort spelvärde i att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen till fina 2.05 gånger insatsen hos Betsafe.

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 2.05
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:00 den 20/12 2020
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: