Speltips Elche – Andorra 9/10: Segunda Division

Axel Sjödin Publicerat: 9 oktober 2023

Då det återigen är landslagsuppehåll vänder vi oss mot den spanska andradivisionen där Elche möter Andorra.

Elche - Andorra

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det har varit en tung säsongsöppning för båda lagen och söndagens match kommer att bli en sexpoängare i bottenstriden. Elche har tagit nio poäng på lika många matcher medan Andorra ligger en poäng och två placeringar över. Tabellen är fortfarande så pass jämn att en seger gör väldigt mycket så hoppet är långt ifrån ute för något av lagen.

Elche trillade ned från LaLiga inför årets säsong och de var aldrig ens nära att nå upp till säker mark ifjol. De spenderade hela säsongen som avsågade nere i botten och lär knappast vara pigga på ännu en bottenstrid och potentiell nedflyttning. Flera tunga namn har dock såklart lämnat i sommar och har lämnat en redan ganska svag trupp att slåss för sin överlevnad. Men i Segunda División-mått mätt ska de kunna prestera bättre än vad de gör.

Sebastián Beccacece har haft en tuff start på säsongen och är redan pressad i tränarrollen, trots att han avslutade säsongen godkänt i våras. På lagets tre senaste matcher har det blivit ett oavgjort resultat och två förluster där Elche inte har lyckats spräcka målnollan i någon av matcherna – något vi känner igen från fjolårssäsongen. Elche har hittills bara gjort fem mål, vilket är minst i hela Segunda División.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Andorra kan växa framöver

Gästande Andorra var nykomlingar i ligan förra säsongen och gjorde väldigt bra ifrån sig. De avslutade säsongen på sjunde plats, en bakom playoff-placeringarna, men var aldrig riktigt Albacete på sjätteplatsen. Än så länge har det gått betydligt tuffare i år under det beryktat svåra andra året.

Många nyckelspelare från fjolårssuccén har fått nya klubbadresser och återigen har Andorra satsat ungt, vilket alltid är en chansning. När de väl har spelat in sin trupp kan de dock mycket väl hitta lite mer stabilitet och de bör nog lyckas hålla sig kvar även i år.

Andorra har dock en i stort sett identisk formkurva som Elche har, med tre matcher där de bara har tagit en poäng i ryggen och precis som Elche har de också haft svårt att göra mål i dessa. Senast föll de med 0-1 hemma mot Real Zaragoza efter att Rubén Bover dragit på sig ett rött kort redan i den 18:e matchminuten, vilket gör att han är avstängd även nu på måndag.

Elche gäller som favoriter hos spelbolagen, men de odds som sticker ut är trots allt underspelet med tanke på vilka offensiva problem båda lagen har. För 1.80 gånger pengarna spelar vi därmed på under 2,5 mål hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 9 oktober
TV: 
Stream: