Speltips, Elfsborg – Assyriska 20/2: Klasskillnaden total

Spelbloggare Publicerat: 19 februari 2016

Grupp 4 i Svenska Cupen startar upp med två lördagsbataljer – ena mellan Elfsborg och Assyriska på Borås Arena och trots vissa frågetecken för värden känns det som att en klar hemmavinst lurar runt hörnet.

Svenska Cupen är tillbaka! Vi på Spelbloggare.se glädjer oss enormt över det och bjuder på två speltips från lördagens matcher. Det andra, från matchen mellan Malmö FF och Sirius – speltipset kan ni läsa här.

Boråsarna är, som alltid, en stark allsvensk titelaspirant och även fast båda de ordinarie mittbackarna från i fjol, Anders Svensson och Samuel Holmén, lämnat klubben, är det ett slagkraftigt bygge som spikats ihop.

Hänt mycket i Assyriskas trupp under vintern – bland andra Daniel Sliper och Kenny Pavey har hämtats in. De kan säkert lämna en del avtryck i Superettan, men det är trots allt två hyfsat mediokra spelare som inte hade platsat i en allsvensk startelva. Tror att Södertäljelaget blir lite av en besvikelse i år och landar någonstans i mittenskiktet.

Vinner med minst två baljor

Inte sett speciellt mycket av Elfsborg i vänskapsmatcherna under försäsongen, men enligt rapporter har de hållit helt okej nivå – och i cupen är boråsarna alltid solida.

Gruppspelet förra året, där Sirius, AFC United och Brommapojkarna gjorde Elfsborg sällskap, vann man med tre klara vinster och en samlad målskillnad på 10-1. Semifinalen nåddes till slut, där Örebro skrällde och vann. 2014 kammade man hem hela kalaset.

Assyriska ska inte kunna streta emot alltför bra här. De brukar inte vara speciellt starka i cupen, framförallt inte mot allsvenskt motstånd. Bland annat torsk med 0-3 mot Malmö och 0-2 mot J-Södra, som sedermera vann Superettan, förra året.

Kan vara en fälla att lämna förtroendet i storfavoriternas händer så här pass tidigt på säsongen, men Elfsborg satsar alltid hårt på cupen och är extremt solida hemma på Borås Arena. Borde sluta med en klar hemmavinst, detta.

Elfsborg -1,5 mål (asian handicap) spelas till 1,65x hos Bet365. Inte de sexigaste siffrorna möjligen, men jag hittar ändå spelvärde runt fem punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Elfsborg -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, lördag 20/2
TV:  Visas inte på TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Elfsborg 1,20 williamhill logo
Oavgjort 7,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Assyriska 13,00 titanbet logo
Över 2,5 mål 1,42 expekt logo
Under 2,5 mål 2,88 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: