Speltips Elfsborg – BP 15/4: Undervärderade gäster

Martin Efvergren Publicerat: 15 april 2023

IF Elfsborg gästas av nykomlingen BP i den tredje omgången av allsvenskan. Matchen spelas lördagen den 15 april 2023 med avspark kl 15:00 på Borås Arena.

Elfsborg – BP

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Elfsborg avslutade förra säsongen starkt och sågs som en utmanare till de mer förväntade topplagen inför den här säsongen. Inledningen har dock inte varit den bästa och en bidragande orsak till det kan vara att man lyckades kvalificera sig för Svenska Cupens gruppspel.

I den allsvenska premiären på Borås Arena ställdes man mot tuffast tänkbara motstånd i form av de regerande mästarna BK Häcken. Elfsborg hängde inte riktigt med Göteborgslagets tempo och kom aldrig riktigt in i matchen som slutade 2-0 till gästerna.

Därefter väntade Varberg på bortaplan och det blev en match som Elfsborg hade greppet om utan att kunna förvalta det. Chanser skapades men skärpan saknades och matchen förblev mållös.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Elfsborgs måltorka

Bottentippade nykomlingen BP står på noll poäng efter två spelade matcher, men deras inledande spelschema är tufft och senast borde de ha fått med sig poäng.

I premiären mot Djurgården på Tele2 Arena försökte man försvara sig med en kompakt fembackslinje. Det höll dock bara i en kvart och man föll till slut rättvist med 3-1.

Förra helgen kom man sedan ut mer framåtlutade när man tog emot Malmö FF på Grimsta IP. Det skulle också ge utdelning då Alexander Jensen smällde in 1-0 i den 17:e minuten. BP fick matchen precis dit de ville och de försvarade sig väl fram till matchens slutskede. Då lyckades MFF på något vis vända på steken. Två målchanser och två mål varav det sista på tilläggstid och en blytung förlust för BP.

Vi har nu att göra med två lag i poängbehov. Rent spelmässigt förtjänade båda lagen mer i den förra omgången och lär nu vara revanschsugna.

Elfsborg gäller som stora favoriter hos spelbolagen. En rak etta ger endast omkring 1.40 gånger insatsen. Beaktat vad BP presterade mot Malmö så är de, i mitt tycke, undervärderade. Det blev visserligen en mentalt jobbig förlust, men kan de bibehålla samma fokus så kan de mycket väl störa Elfsborg här.

Elfsborgs målproduktion är ett frågetecken sedan de lagt mycket fokus på att förbättra försvarsspelet under försäsongen. De har gått mållösa från sina två första matcher i allsvenskan och endast gjort ett på de fyra senaste om vi räknar in de två sista träningsmatcherna. Jag finner anledning att tro att det här kan bli klart jämnare än vad spelbolagen lutar åt. Mitt spel blir BP +1.5 (asian handicap) till 1.86 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BP +1.5 (asian)
Odds: 1.86
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00, lördag 15 april
TV: 
Stream:  Discovery+