Speltips, Elfsborg – Häcken 12/7: Luktar målrikt från Borås

Spelbloggare Publicerat: 11 juli 2015

Blickarna riktar vi mot Borås Arena, där vi under söndagen bjuds vi på ett skållhett möte mellan Elfsborg och Häcken – ett möte som har alla möjligheter att bli såväl sevärt som målrikt.

Den allsvenska toppen börjar rycka ifrån och det handlar just nu sex konkurrenter som ska ses med någon som helst titelchans. En av dessa är såklart Elfsborg som parkerar på tredjeplatsen, med fem pinnar upp till förstaplatsen – och då ska ettan och tvåan mötas precis efter denna match. Toppstriden skulle alltså kunna utvecklas till ett rejält getingbo när veckan ska summeras.

Boråsarna har blandat och gett under den första halvan av spelåret; ser inte lika stabila ut som tidigare, men kanske något vassare framåt. Man är ju, som bekant, katastrofala på naturgräs och vinner ytterst sällan på det underlaget. Borta mot Falkenberg, direkt efter uppehållet, hade man 2-0 innan FFF kunde både reducera och kvittera inom loppet av fyra minuter, kort in i den andra halvleken.

Nu senast fick man däremot fira, i EL-kvalets första runda hade man 2-2 från bortamötet mot Lahti – hemma visade man dock hur pass stor skillnaden är mellan lagen: 5-0 skrevs slutresultatet på Borås Arena.

Häcken presterar som väntat; cirkulerar i mittenskiktet och står för tillfället på sjundeplats. Blir svårt att kunna haka på toppen och man får nog vara nöjda om det blir en plats på den övre tabellhalvan.

Spelåret inleddes genomuselt och efter fyra matcher stod man fortfarande utan en enda vinst – därefter har det dock sett bättre ut, även om man är lite ojämna i sina prestationer. Innan uppehållet radades två oavgjorda i följd upp och förra veckan, i omstarten, vann man med 3-2 hemma mot Helsingborg i en av de mest underhållande matcherna undertecknad sett i årets Allsvenskan.

BLGM suttit i alla hemmamatcher

Värden är mer eller mindre skadefria medan Häcken har lite större problem; det största avbräcket är tveklöst på mittbacken Jasmin Sudic som åkte på sitt tredje gula kort för säsongen senast och därmed är avstängd. Stort defensivt avbräck.

Elfsborg, ja, de är klart mindre stabila än vad de varit de senaste åren, inte minst på hemmaplan. Faktum är att mål släppts in i samtliga (!) matcher på Borås Arena och framåt kan man alltid räkna med att de levererar. I sju av sju har båda sidorna målat. Nu har de fått mindre kortare från EL-matchen senast och trötta ben kan innebära större slarvande i defensiven.

Tycker inte att Häcken sett speciellt vassa ut, men anfallsspelet mot HIF senast – det lovade mycket inför framtiden. Chanser skapades på löpande band och det blev till slut tre gjorda baljor, vilket också räckte till en vinst. Tror vi kan få se ett mer offensivt lutat Häcken under den andra halvan av serien.

1,72x för att båda sidorna ska måla låter kanske inte som de sexigaste siffrorna, men jag vill ändå påstå att det finns värde gömt där.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 12/7
TV / Stream:  cmoresport logo tv4sport logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Elfsborg 1,68 expekt logo
Oavgjort 4,10 redbet logo
Häcken 5,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,69 redbet logo
Under 2,5 mål 2,23 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: