Speltips Elfsborg – Halmstad 3/5: Formstarkt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 3 maj 2023

Ett IF Elfsborg som fått upp ångan gästas Halmstads BK i den sjätte omgången av allsvenskan. Matchen spelas onsdag den 3 maj 2023 med avspark kl 19:00 på Borås Arena.

Elfsborg – Halmstad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IF Elfsborg misslyckades att kvala in till Svenska Cupen och det kan ha varit en bidragande orsak till den lite trevande starten på allsvenskan. Efter att ha gått mållösa i de två första matcherna har man sedan tagit tre raka segrar.

Man inledde med förlust hemma mot Häcken följt av en 0-0-match borta mot Varberg. I den tredje matchen lossnade det sedan rejält då man körde över BP med 5-0 på Borås Arena. Därefter har man lyckats bärga två imponerande bortasegrar mot Degerfors och Mjällby.

I lördags blev det, som det ofta blir på Strandvallen, en match med mer kamp än skönspel och Elfsborg visade då att man klarar även den typen av matchbild. Med dryga kvarten kvar att spela kunde man förvalta en fast situation som gav dem segern med 1-0.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Elfsborg har stärkt sin defensiv

Halmstads BK har inget emot om det blir mycket kamp och fokus på det fysiska spelet. Det har man inte minst visat i de två hemmavinsterna mot AIK och Djurgården.

I de två senaste matcherna har man dock inte fått matchbilderna dit man velat. I lördags var det en olycklig situation som fällde avgörande då man gästades av BP. Efter knapp halvtimme fick gästerna en straff efter att Gabriel Wallentin gått för hårt in i duellen i straffområdet. Det gav honom sitt andra gula kort och BP förvaltade straffen. HBK kämpade därefter på med tio man, men det blev en övermäktig uppgift.

Nu väntar så en ny tuff utmaning för Magnus Haglunds manskap då man ställs mot ett Elfsborg i medvind. Hemmalaget gäller som klara favoriter och som jag ser är man rättmätiga sådana. Halmstad har så här långt inte sett lika starka på bortaplan och nu får man även klara sig utan avstängde mittbacken Wallentin.

Elfsborg har prioriterat att försöka stärka sin defensiva organisation under försäsongen och det ser ut att ha burit frukt. Man har bara släppt in ett mål på de fyra senaste matcherna och man bör ha goda chanser att hålla tätt även i den här matchen. Lika lätt som det gick i den senaste hemmamatchen mot BP tror jag dock inte att det blir. Mitt spel blir att Elfsborg vinner och att det görs under 3.5 mål totalt till 2.18 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Elfsborg & under 3.5 mål
Odds: 2.18
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, onsdag 3 maj
TV: 
Stream:  Discovery+