Speltips, Elfsborg – Hammarby 7/4: Målen är nära till hands

Spelbloggare Publicerat: 6 april 2016

Borås Arena är en mardrömsplats för vilken allsvensk klubb som helst. När Elfsborg får besök av Hammarby, som inte alls kom upp i nivå i premiären, på hemmaborgen – får de vårt förtroende på målmarknaden. 

Det rullar på snabbt under seriestarten av Allsvenskan. De andra omgångarna avverkar varandra i rask takt. Under torsdagen spelas hela fem matcher och en av dessa är alltså mellan Elfsborg och Hammarby, som båda svek i respektive premiär.

Boråsarna tog picket och packet till Bravida Arena, där Häcken väntade. Prestationen var absolut acceptabel – det skapades ändå målchanser, under perioder också på löpande band – men förlustsiffrorna skrevs ändock 1-2. Reduceringsbaljan, som gjordes två minuter från stopptid, kom aningen försent. Frågetecknen tycker jag finns i defensiven, styrkorna i offensiven.

Klart sämre utförd premiärfajt av Hammarby, som blev rentav utspelade av den allsvenska debutanten, Östersund, framförallt i den första halvleken. En pinne lyckades ändå plockas, och det ska söderkisarna vara mer än nöjda över med tanke på hur matchen utvecklades.

Minst två hemmamål

På hemmaplan är Elfsborg alltid en kraft att räkna med – de har varit i toppen av hemmatabellen under flera år efter varandra. Möter nu ett beskedligt motstånd, och då känns det som att möjligheterna till tre pinnar ska vara oerhört stora.

Men defensiven oroar. Att det blir exempelvis 2-2/3-2/2-3, att värden får in minst två baljor men inte klarar av att vinna, känns därför som mer sannolikt än att matchen slutar exakt 1-0.

Skapades, som nämnt, massor av boråsarna i premiären och mer än en balja borde ha hittat in. Det var borta mot Häcken – en klart tuffare match än här, hemma mot ett Hammarby som verkligen svek i premiären.

Nu är det förvisso alltid svårt att möta nykomlingar i de första omgångarna, men på sättet som HIF:s försvarslinje agerade vid flertalet tillfällen var under all möjlig kritik. Ett under att motståndarna inte hittade nätet vid fler än ett tillfälle.

Minst två baljor ska helt enkelt Victor Claesson och hans kamrater fixa. När vi får hela 1,76 x polletterna för det är det ingen tvekan om att en investering är på sin plats.

Speltips:

Speltips: Elfsborg över 1,5 mål
Odds: 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 7/4
TV:  cmorefotboll logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Elfsborg 1,68 redbet logo
Oavgjort 4,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Hammarby 5,75 ladbrokes logo
Över 2,5 mål 1,87 unibet logo
Under 2,5 mål 1,97 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: