Speltips, Elfsborg – Lahti 9/7: Hörnpolletter investeras i returen

Spelbloggare Publicerat: 8 juli 2015

Returmöte vankas i Europa League-kvalets första runda – Elfsborg tar emot Lahti när det står 2-2 från mötet i Finland. Spelobjektet från matchen plockar vi från hörnmarknaden.

Första målet redan i den 15:e minuten och två ledningar – trots detta fick Elfsborg bara oavgjort (2-2) i det första mötet av två. Man har ju, som bekant, problem när matcherna spelas på naturgräs, men resultatet får ändå ses som ett misslyckande med tanke på hur mycket som skiljer lagen åt, spelare för spelare.

Skulle vilja påstå att Lahti håller halvdan Superettanklass och Elfsborg, ja, de har varit uppe i toppen av Allsvenskan flera år i följd. Detta visar också oddssättarnas utsatta siffror på: 1×2-marknaden står i 1,33-5,25-10,75. Vi har fått se oddset på ettan sjunka under veckan och det är bara att ursäkta att man inte hann klippa till då – nu vill jag påstå att värdet är borta.

Lahti har problem i den finländska ligan. Under fjolåret plockades en fin tredjeplats och de hajpades upp en hel del inför detta spelår, utan att kunna leva upp till förväntningarna, åtminstone såhär långt. Efter 16 omgångar innehas åttondeplatsen – detta i en serie som endast innehåller 12 lag – med 19 pinnar.

Som nämnt, Elfsborg är uppe och fajtas i den jämna toppen av Allsvenskan. Man står på tredjeplatsen med såväl chansen att kunna nå ikapp serieledarna som risken att falla utanför Europaplatserna. Kan sluta hur som helst, även om det kanske mer lutar åt det sistnämnda med tanke på hur IFE brukar avsluta serierna.

Sju av sju klivit under linan

Ja, även om ett handikappspel i Elfsborgs favör lockar en del – får vi tyvärr inse att marknaden spelat ner oddsen så pass mycket att värdet är borta. Undviker resultatmarknaderna helt och hållet här och hittar istället siffror av värde på hörnmarknaden.

De som ställt ut hörnlinor hittills är Unibet och Bet365, vilkas oddssättare är helt oense. Unibet ställer ut en 10,5-lina var underspelet betalar mindre än Bet365’s på 11,5. Bara en hörna emellan, men det blir rätt mycket på en sån här typ av marknad.

Stinker underspel här, tycker jag. Boråsarna är förvisso lite av en hörnmaskin på hemmaplan, men eftersom man ofta har ett så pass stort bollinnehav – skapar motståndarna sällan mycket. Sju av sju allsvenska matcher på Borås Arena har till och med klivit under 10,5-linan, detta trots att man själva skapar runt 7-8-9 stycken i snitt.

Lahti är pressat att kliva framåt eftersom man bara löste oavgjort och Elfsborg har med sig två bortamål från det första mötet, men undertecknad ser inte hur de ska kunna klara av att föra en matchbild på bortaplan. Främsta fokus blir sannolikt att försöka hålla nollan och se hur långt det kan ta dem.

Under 11,5 hörnor till 1,73x blir alltså vårt spel från matchen.

Speltips:

Speltips: Under 11,5 hörnor
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, torsdag 9/7
TV / Stream:  Visas inte på TV. (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Elfsborg 1,33 ladbrokes logo
Oavgjort 5,25 betway logo
Lahti 10,75 comeon logo
Över 2,5 mål 1,70 comeon logo
Under 2,5 mål 2,20 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: