Speltips, Elfsborg – Randers 21/7: Kommer målen nu?

Spelbloggare Publicerat: 21 juli 2015

Det var med nöd och näppe som Elfsborg fixade 0-0 i bortamötet mot Randers. Resultatet speglade absolut inte matchbilden och istället tror vi att målen kan komma här på Borås Arena.

Jo, vi var absolut rätt ute i vår analys från det första mötet av två när vi spelade Randers draw no bet – danskarna borde, sett till spelövertaget och de chanser som radades upp, plockat en hyfsat enkel vinst, men man var ineffektiva – blandat med att Kevin Stuhr Ellegaard var snuskigt bra – och det blev alltså bara polletterna tillbaka.

– Jag mår mycket bra nu, mycket bra, sade IFE-målvakten efter matchen till klubbens hemsida.

Sedan ska vi också nämna att Elfsborg också skapade en del målchanser, även om det inte var i närheten av samma mängd som Randers. När man väl kom upp i positionerna kändes man vassa och vissa brister visades upp i danskarnas försvarsspel.

Nu spelas returen på plastmattan på Borås Arena, vilket innebär en klar fördel för boråsarna – men dubbelt betalt för den raka ettan känns snålt med den första matchen i åtanke och ett skrällspel, den raka tvåan, till 4,10 skulle kunna vara av intresse. Ladbrokes är det som betalar mest på det i skrivandets stund.

Saknades inte chanser

Men vi väljer att vända bort blickarna från 1×2-marknaden när vi erbjuds så pass fina siffror på målmarknaden. Som nämnt, 0-0 var ett helt missvisande resultat från det första mötet och det hade utan tvekan kunnat bli, eller borde kanske blivit tre mål eller fler där.

Nu är det tid för returmöte och dessa brukar i regel, som bekant, bjuda på fler mål än det första. Det enda oavgjorda resultatet som skulle ta matchen till förlängning är 0-0 och resterande skulle innebära danskt avancemang – det innebär att vi eventuellt kan få se en stor hemmaforcering om det skulle stå oavgjort – exempelvis 1-1 – en bit in i matchen.

Elfsborg är oerhört starka på hemmaplan, men inte alls lika stabila som under tidigare säsonger. Sex av de åtta allsvenska matcher som spelats på Borås Arena har bjudit på minst tre mål och då har även motståndarna kommit in i målprotokollet. Hemmamötet mot Lahti i den första rundan av EL-kvalet vann man med 5-0, vilket innebar att man avancerade vidare med sammanlagt 7-2.

Dessutom är värden drabbade av avbräck i backlinjen, både Jesper Manns och Jon Jönsson missar matchen.

Ser goda möjligheter för mål på Borås Arena och 2,30x för över 2,5 mål måste bara synas.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 17:55, 21/7
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Elfsborg 2,00 mybet logo
Oavgjort 3,60 expekt logo
Randers 4,10 ladbrokes logo
Över 2,5 mål 2,30 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,65 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: