Speltips Elfsborg – Varberg 2/10: Ska vara tre poäng

Axel Sjödin Publicerat: 2 oktober 2023

Elfsborg ställs mot tabelljumbon Varberg i en match där de måste ta tre poäng i jakten på Malmö i serieledning.

Elfsborg - Varberg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Precis som inför den förra omgången så är det bara tre poäng som gäller för Elfsborgs del nu på måndag. De är fortsatt bara en poäng bakom Malmö, men har inte råd att tappa fler poäng med fem omgångar kvar att spela. Målskillnad kan också mycket väl spela roll, och då är Varberg hemma ett tacksamt motstånd för Boråsarnas del.

Elfsborg hade flera chanser att sticka iväg i tabelltoppen, men man kan verkligen inte påstå att de har imponerat när det har gällt som mest. De har stått för tre halvdana insatser i de senaste omgångarna, och även om det blev en seger senast mot Halmstad så var det verkligen inget styrkebesked.

Dessförinnan hade de två raka förluster mot Värnamo och Kalmar där de inte lyckades göra mål i någon av matcherna. De hade även stora problem med att skapa chanser mot Halmstad men Jalal Abdulai avgjorde trots allt matchen i den 89:e minuten och räddade blytunga poäng för sitt Elfsborg. Samme Abdulai drog på sig ett rött kort fyra minuter senare så de kan inte förlita sig på hans tjänster mot Varberg.

Även om det inte är samma frejdiga Elfsborg som i våras så ska de kunna vinna mot Varberg utan några större problem trots att de saknar både Alexander Bernhardsson och Per Frick. Spelbolagen håller dem som solklara favoriter.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Varberg verkar ha gett upp

Med sex omgångar kvar att spela så närmar sig Varberg superettan med stormsteg. I de senaste omgångarna har vi fått se ett Varberg som helt verkar ha gett upp och som har stått för håglösa och oinspirerade insatser. De fick förvisso med sig en överraskande 4-3-seger mot Brommapojkarna i början av månaden men i de övriga sex matcher som har spelats sedan i början av augusti har de en chockerande målskillnad på 0-19.

I den senaste omgången var de iallafall nära på att få med sig en poäng mot ett formstarkt Hammarby efter att ha försökt förstöra spelet och sakta ner tempot hemma på Påskbergsvallen, men Hammarbys slutforcering blev till slut för mycket och Jusef Erabi kunde sent trycka dit matchens enda mål.

På konstgräset i Borås lär de inte ha samma möjligheter att styra tempot, men Elfsborg känns som sagt långt ifrån lika målfarliga nu under hösten som de har gjort tidigare. Underspelet ligger väldigt högt med Elfsborgs målproduktion på senare tid i åtanke. För 2.58 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi därmed på under 3 mål, vilket innebär att vi får pengarna tillbaka vid exakt tre mål.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål
Odds: 2.58
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 2 oktober
TV: 
Stream:  TV4 Play, Discovery+