Speltips, EM-kval, Sverige – Montenegro 14/6: Uddlöst mot uddlöst

Spelbloggare Publicerat: 13 juni 2015

Erik Hamréns manskap tar emot Montenegro på Nationalarenan i det stundande EM-kvalet. En av de största offensiva stjärnorna missar matchen och Sveriges genrep mot Norge lämnade stora frågetecken. Målsnålt, månne?

0-0 och knappt en enda skapad målchans. Det svenska landslaget brukar förvisso inte bjuda på de mest underhållande matcherna, men det där var någonting alldeles extra – i negativ bemärkelse. Det var inte heller så att någon b-elva ställdes ut, startelvan till denna batalj skulle formas och Zlatan Ibrahimovic, som rapporterades vara osäker för spel, spelade 62 minuter. Partnerskapet med Marcus Berg på topp var allt annat än lyckat och man hotade ytterst sällan på allvar.

Hur som helst, efter fem omgångar hittas Sverige på andraplatsen i grupp G – med fyra pinnar upp till Österrike en ner till Ryssland. Montenegros möjligheter att plocka en av biljetterna till mästerskapet är små, men man har ändå bara en trea upp till Ryssland. Allt annat än kört med andra ord.

Tycker dock inte att Montenegro har det som krävs. Man inledde med att plocka en bekväm vinst mot Moldavien, men därefter förlorat och kryssat två vardera. Exempelvis löstes bara en pinne i bortamatchen mot blåbärsnationen Liechtenstein. Lite av en pekpinne på kvalitén i truppen.

10/10 matcher under linan

Defensivt finns det ändå viss styrka. Bara två mål har släppts in på fyra och en halv match. Nu senast mot Ryssland, i slutet av mars, avbröts matchen efter stök och ryssarna tilldelades således en 3-0-vinst. Innan den bröts stod det 0-0, så man har visat att ställningarna kan hållas även mot de bästa lagen i gruppen. Framåt är facit tre baljor. Den stora anfallsstjärnan Stevan Jovetic, som spelar i Manchester City, är skadad och missar med all sannolikhet matchen. Då blir anfallshotet klart mindre än det redan är; vem ska göra målen? Trots en inte helt stabil svensk backlinje har vi svårt att se bortalaget lyckas få in en balja eller fler.

Som nämnt, Sveriges prestation mot Norge oroar. Inte mycket hände offensivt och Zlatan Ibrahimovic blev som isolerad när spelarna runtom inte kunde leverera bra bollar. Känns inte heller som att hans form är toppad och då kan chanserna bli svårskapta. Även alla Sveriges fem kvalmatcher har bjudit på färre än tre mål. Tio av tio där, båda lagens matcher inräknade, alltså. Inbördesmötet i Podgorica slutade 1-1. Det var en jämn tillställning, och inte speciellt chansrik heller.

Här har det svenska favoritskapet blivit alldeles för stort – ettan betalar exempelvis bara 1,47x som bäst – och detta innebär att oddssättarna pushat upp siffrorna rejält på de diverse underspelen. 1,75x känns kanske inte som de sexigaste oddset för underspelet på 2,5-linan – men i detta fall är det tveklöst av värde. Skulle faktiskt kunna spela detta minst tio punkter ner, så det är bara att slussa in stålarna och hoppas på en avvaktande och målsnål match på Nationalarenan.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 14/6
TV / Stream:  kanalfem logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sverige 1,47 nordicbet logo
Oavgjort 4,50 mybet logo
Montenegro 8,40 redbet logo
Över 2,5 mål 2,20 expekt logo
Under 2,5 mål 1,75 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: