Speltips, Empoli – Inter 6/1: Skör bortafavorit

Spelbloggare Publicerat: 5 januari 2016

Form- och hemmastarka Empoli tar emot serieledande Inter på Stadio Carlo Castellani och vi köper inte alls bortalagets stora favoritskap. Skräll?

Halvdana prestationer och bra resultat. Så kan vi väl summera Inters spelår som helhet hittills? De har inte alltid sett ut som att de ska vara med och fajtas om scudetton, men förstaplatsen innehas likväl. Kollektivet Inter arbetar alltid hårt för varandra och tack vare det har man skördat hela 36 pinnar på 17 matcher.

Toppen är dock oerhört tät och ner till femman Roma skiljer så lite som fyra pinnar – det är helt öppet race.

Empoli är också med huvudet uppe på den övre tabellhalvan, men en bra bit från det absoluta toppskiktet och man får fokusera på att plocka en Europabiljett. Fem pinnar har man upp till det området, men kan man fortsätta prestera som på sistone är man en het kandidat till att plocka en av dessa biljetter.

Starka på hemmaplan

Det är så; Empoli var fasansfullt starka innan uppehållet med fyra raka vinster plockade och dessförinnan spelade man dessutom oavgjort, 2-2, borta mot Fiorentina. Offensivt briljerar man och defensiven ser stabil ut, bortsett från senast när man vann med 3-2 borta över Bologna – men det handlade mer om hur matchbilden kom att bli; ren hawaiifotboll.

Inter hade också medvind under början av december månad, där man löste tre vinster och hållna nollor efter varandra – innan man klev på en mina och oväntat torskade med 1-2 hemma mot Lazio. Svagheterna blev rejält synade.

Håller inte med om att Inter ska vara så pass stora favoriter. Känslan är att de kommer falla ihop lite och hyfsat snart förlora sin roll som herre på täppan. Prestationen mot Lazio kan mycket väl ha varit startskottet. Nu möter man ett Empoli som efter sin problematiska start på spelåret vunnit och hållit nollan i fyra av de fem senaste hemmamatcherna. Enda förlusten – mot Juventus.

Båda parter har varsitt stort avbräck; Inter med Felipe Melo och Empoli med Lorenzo Tonelli. Går rätt jämnt ut.

Krysset känns nära till hands, men jag skulle inte bli förvånad om Empoli kammar hem alla tre pinnarna. Värden spelas med +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst vid oavgjort – till 2,03 x insatsen hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Empoli +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,03 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, onsdag 6/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Empoli 3,55 titanbet logo
Oavgjort 3,30 nordicbet logo
Inter 2,25 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,25 expekt logo
Under 2,5 mål 1,69 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: