Speltips, Empoli – Lazio 18/2: En sömnig historia?

Spelbloggare Publicerat: 17 februari 2017

Lördagens kvällsmatch från italienska Serie A står Empoli och Lazio för – och trots att det är betydande skillnad mellan parterna, tror vi att det här kan bli en rätt tajt historia.

Lite bittert måste det vara för Empoli att vara där de är i tabellen, eftersom en fin mittenplats löstes i fjol. De hittas precis ovanför strecket mot det röda tabellområdet, men har ändå ett rätt bekvämt avstånd ner under det; på åtta poäng, för att vara mer exakt.

Det sprudlar knappast om bottentrion Palermo, Crotone och Pescara heller, så kontraktet borde inte vara i fara. Man kan spela hyfsat avslappnat och i en match som denna är pressen rentav obefintlig.

Lazio är starka, det ska vi inte sopa under mattan med, men har ett stort problem – effektiviteten. Matcherna kan därför styras med järnhand utan att tre pinnar kammas hem. Vi kunde se det nu senast i 1-1-bataljen hemma mot Milan senast och i 0-1-förlusten när Chievo kom på besök i slutet av januari. Gott om exempel finns att vraka mellan.

Den här proppen ur-matchen mot Pescara, 6-2-vinst, innan Milan hemma säger således mer om Pescara än Lazio…

För hemmalaget är Levan Mchedlidze, Andrea Costa och Manuel Pasqual osäkra. De ska testas närmare avspark. Lazios enda avbräck är på Federico Marchetti.

Målsnålt?

Empoli stärks av hemmaplan, väntas kliva ut med en defensiv approach och möter ett löjligt ineffektivt Lazio…

Vad landar det i? Målsnålt!

På Stadio Carlo Castellani är Empoli faktiskt fullt kapabla; formraden står i 3-1-0 och alla dessa matcher, plus en till, fem till antalet, har klivit under den klassiska 2,5-målslinan. Defensiven hålls ihop på ett mycket bra sätt.

Dessutom kommer de från en acceptabel prestation, åtminstone defensivt, när förlustsiffrorna ”bara” – nåja – skrevs 0-2 borta mot Inter. Blivit en hel del målsnåla kamper för deras del.

Lazio har problem med effektiviteten och mot Milan var det ett under att det bara blev ett mål framåt. Liknande tendenser har synts till vid upprepande tillfällen. Enda ”proppen ur”-matchen var mot Pescara – och ja, de håller inte alls Serie A-klass.

0-0/0-1?

Under 2,5 mål spelas till 1,90 x insatsen hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 18/2
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: