Speltips Empoli – Lazio 3/6: Mot andraplatsen

Martin Efvergren Publicerat: 3 juni 2023

Empoli gästas av tabelltvåan Lazio i den sista omgången av Serie A. Matchen spelas lördag den 3 juni 2023 med avspark kl 21:00.

Empoli – Lazio

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Empoli har tack vare en stark avslutning på säsongen lyckats undvika bottenstridsdramatik. Inför den sista omgången ligger man på 14:e plats i Serie A med tolv poängs marginal ner till lagen under nedflyttningsstrecket. Därmed är det inte mycket som står spel inför den här matchen.

Paolo Zanettis manskap kommer alltså med god form till det här mötet. På hemmaplan har man tagit tre raka segrar och på bortaplan har man kryssat sina två senaste. Förra helgen lyckades man rädda en poäng i slutminuterna då man kvitterade till 1-1 borta mot Verona på tilläggstid.

Hemma i Empoli slog man senast Juventus med hela 4-1. Dessförinnan var det Bologna följt av Salernitana som var här och kammade noll.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnålare än förväntat

Lazio har en fin säsong bakom sig och nu går man för att säkra andraplatsen i Serie A. Med tre poäng kvar att spela om är man två poäng före ett Inter som ställs mot Torino strax före den här matchen drar igång. Om Inter inte vinner i Turin blir alltså den här matchen mindre betydelsefull för Lazio.

Maurizio Sarri är ju mest känd för sin förmåga att skapa offensiva lag, men den här säsongen är det framförallt defensiven som lagt grunden till framgångarna. Totalt har man endast släppt in 30 mål, vilket är klart bättre än de övriga topplagen bortsett från Napoli som har släppt in 28.

Förra helgen blev det emellertid målrikt då Lazio gästades av Cremonese. Man tappade då en 2-0-ledning till 2-2, men i slutminuterna fick man ändå sista ordet då Milinkovic-Savic satte 3-2 i den 89:e minuten.

Målrikt blev det även när Empoli och Lazio senast möttes i Rom i början av januari. Det mötet slutade 2-2 sedan gästerna både reducerat och kvitterat i slutminuterna.

När de nu möts igen gäller Lazio som favoriter till ett odds omkring dubbla insatsen. Kan Empoli prestera på samma nivå som man har gjort i sina senaste hemmamatcher kan dock det här bli en tuff uppgift för Sarris manskap.

Totalt sett är Empoli och Lazio två av seriens målsnålaste lag, men spelbolagen lutar ändå åt att det här kommer att bli en målrik match. Jag finner därför ett bättre spelvärde i det motsatta och mitt spel blir att det görs under 3 mål (asian handicap) till 1.72 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1.72
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, lördag 3 juni 2023
TV: 
Stream:  cmoreplay logo